Și transportatorii rutieri austrieci se confruntă cu lipsa de șoferi profesioniști

Și transportatorii rutieri austrieci se confruntă cu lipsa de șoferi profesioniști
Lipsa de șoferi profesioniști pune mari probleme și companiilor de transport și logistică din Austria, care, în prezent, au nevoie de cel puțin 1.000 de șoferi pentru a rezolva problemele acute.

Și transportatorii rutieri austrieci se confruntă cu lipsa de șoferi profesioniști, motiv pentru care, asociația transportatorilor din Austria Superioară a lansat o platformă care le facilitează companiilor de transport și logistică să găsească șoferi pentru camioanele pe care le dețin.

Și transportatorii rutieri austrieci se confruntă cu lipsa de șoferi profesioniști

Franz Danninger, reprezentantul asociației, spune că este nevoie rapid de cel puțin 1.000 de șoferi profesioniști pentru că există companii de transport care sunt nevoite să țină camioanele în parcare pentru că nu are cine să le conducă.

Aceasta nu este doar o problemă pe termen scurt, ci și una pe termen mediu care se poate acutiza rapid. În acest moment, în Austria 40% dintre șoferii profesioniști au peste 50 de ani, iar procentul celor sub 30 de ani este de doar 7%.

Asociația a spus că are în plan mai multe campanii de imagine prin care să convingă femei și tineri că este o meserie interesantă și plină de beneficii.

“Principala problemă este legată de poveștile cu șoferii care petrec luni întregi pe drumuri fără să ajungă acasă la familie. E greu să schimbăm această imagine, dar este important să înțeleagă că nu se pune problema să aibă acest program”, a spus unul dintre transportatori.

VEZI ȘI: Volvo Buses a construit primul autobuz 100% electric și autonom din lume

În plus, conform asociației transportatorilor din Austria Superioară e nevoie de șoferi și pentru distanțe scurte și medii, 90% dintre companii având puncte de livrare pe o distanță de maximum 100 de kilometri.

Ca parte a acestei campanii este și platforma de locuri de muncă lkwlenker.at prin care Asociația transportatorilor din Austria Superioară vrea să ajute companiile de transport să găsească mai ușor șoferii profesioniști de care are nevoie, dar și să schimbe imaginea acestei meserii în rândul tinerilor din Austria.

Follow #infotrucker