Dakar RallyȘtiri

Siarhei Viazovich s-a impus în a treia etapă a Dakar Rally 2021

Siarhei Viazovich de la Maz SportAuto se impune în etapa a treia a Dakar Rally 2021. Celelalte locuri pe podium au fost ocupate de piloții camioanelor Kamaz.

În absența lui Eduard Nikolaev și cu un Andrey Karginov lovit de ghinion chiar în prima zi Dakar-ului, lupta pentru victoriile de etapă arată din ce în ce mai bine.

Siarhei Viazovich s-a impus în a treia etapă a Dakar Rally 2021

În ziua a treia a Dakar Rally 2021, concurenții au avut de parcurs 629 de kilometri, într-o buclă, startul și finișul fiind programate în Wadi Ad-Dawasir. Acesta a fost cel mai sudic punct al Dakarului de anul acesta, concurenții urmând ca de aici să urce către nordul Arabiei Saudite.

În ultimii ani, camioanele Kamaz au făcut legea în Dakar, însă anul acesta, cei de la Maz încep să pună presiune. După două zile în care s-a descurcat bine, bielorusul Siarhei Viazovich de la Maz SportAuto a reușit să-și adjudece victoria în etapa a treia.

Totuși, belarusul a avut un avans de doar 18 secunde în fața lui Dmitry Sotnikov (Rusia, Kamaz Master), iar astfel pilotul celor de la Kamaz își păstrează poziția de lider în clasamentul general provizoriu.

Pe locul al treilea al etapei a încheiat Anton Shibalov, coechipierul lui Sotnikov, cu o întârziere de un minut și 16 secunde.

VEZI ȘI: Camioanele Kamaz s-au instalat în fruntea clasamentului general Dakar 2021

În urma victoriei de astăzi, Sotnikov ajunge la o întârziere în clasamentul general față de lider de aproape 17 minute. Locul al treilea rămâne al lui Anton Shibalov, însă acesta are un avans de doar 3 minute față de Martin Macik (Cehiz, Big Shock Racing), ocupantul poziției a patra.

Veteranul Ales Loprais a încheiat etapa pe poziția a șaptea și rămâne pe locul al cincilea în clasamentul general provizoriu.

Foto – redbull

Din aceeași categorie...

Back to top button