Știri

Sicilia vrea taxe de drum zero pentru camioanele alimentate cu biocarburanți

Regiunea italiană Sicilia vrea să scutească vehiculele comerciale alimentate cu biocarburanți de la plata de taxe de drum pe autostrăzile din insulă.

Consilierul pentru Infrastructură și Transport din Regiunea Sicilia, Marco Falcone, a anunțat că directorii Sicilian Motorways Consortium au aprobat un ghid pentru scutirea completă de a plăti taxe de drum pentru vehiculele alimentate cu biocarburanți. Scutirea se va aplica pe cei 300 de kilometri ai rețelei de autostrăzi din Sicilia.

Sicilia vrea taxe de drum zero pentru camioanele alimentate cu biocarburanți

Vehiculele industriale alimentate cu biogaz (comprimat sau lichid) și biodiesel vor putea circula în curând cu taxe de drum zero pe autostrăzile Palermo-Messina și Messina-Catania.

VEZI ȘI: DKV BOX EUROPE va permite plata taxelor de drum în Ungaria

În Sicilia există deja o fabrică de biometan din surse agricole, construită de compania Assoro Biometano. Fabrica din Valle del Dittaino produce biometan din diverse deșeuri agricole, precum pulpă de citrice sau măsline din care s-a extras uleiul.

În Europa, cea mai importantă scutire de la plata taxelor de drum pe baza carburantului folosit este cea din Germania. Acolo, camioanele alimentate cu gaz (CNG și LNG) au fost scutite de la plata taxei de drum din 2019, scutirea fiind prelungită până în decembrie 2023.

De asemenea, în Elveția sunt scutite de la plata taxelor de drum vehiculele cu emisii zero (electrice cu baterii sau cu celulă de combustie).

Din aceeași categorie...

Back to top button