SigurantaȘtiri

Sideguard Assist poate detecta și utilizatorii de trotinete electrice

Sistemul de asistență la virare Sideguard Assist, disponibil pe modelele Mercedes-Benz Actros și Arocs, poate detecta și utilizatorii de trotinete electrice.

Începând cu vara acestui an, atât pistele pentru biciclete, cât și partea carosabilă a fost „luată cu asalt” de utilizatoriii de trotinete electrice.

Sideguard Assist poate detecta și utilizatorii de trotinete electrice

Dar odată cu prezența acestora pe șosele apar noi pericole pentru șoferii de camioane, în special pentru cei care efectuează operațiuni de transport în mediul urban. Astfel, unui șofer care conduce un camion ce nu are sistem de asistență la virare, îi va fi extrem de greu să-i ferească pe cei mai noi dintre utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, mai ales dacă aceștia merg paralel cu camionul.

Astfel, o clipă de neatenție poate duce la un accident grav, dar Mercedes-Benz vine în ajutorul șoferilor profesioniști cu sistemul Sideguard Assist. Cea mai recentă versiune a acestui sistem este capabil să detecteze și utilizatorii de trotinete electrice.

În cazul în care sistemul identifică un astfel de utilizator vulnerabil al drumului va emite un semnale luminoase și acustice pentru avertizarea șoferului.

VEZI ȘI: Blocat sub un pod feroviar, în Franța, după ce a ignorat limita de înălțime

În primă fază, sistemul va porni o avertizare luminoasă portocalie intermitentă. În cazul în care utilizatorul trotinetei se apropie și mai mult de vechiul, sistemul va emite un semnal de culoare roșie și va atenționa șoferul și acustic.

Mercedes-Benz Sideguard Assist este singurul sistem de acest gen care poate fi integrat și pe versiunile mai vechi ale modelelor Actros sau Arocs.

Din aceeași categorie...

Back to top button