SigurantaȘtiri

Sideguard Assist și MirrorCam ajută la evitarea accidentelor la efectuarea virajului la dreapta

Mercedes-Benz a reușit cu noua versiune de Actros să stabilească noi standarde în materie de eficiență, dar și de siguranță în exploatare.

Pe lângă Multimedia Cockpit și sistemul Active Drive Assist, care oferă mai mult confort la volan și o eficiență ridicată, noua versiune Actros vine și cu un pachet generos de sisteme de siguranță.

Sideguard Assist și MirrorCam ajută la evitarea accidentelor la efectuarea virajului la dreapta

Unul dintre aceste sisteme de siguranță este Sideguard Assist, care permite evitarea accidentelor rutiere la efectuarea virajului de dreapta.

Până acum, semnalele care îi comunicau șoferului că în unghiul mort se află persoane sau bicicliști erau afișate sub forma unei lumini la nivelul montantului A.

Odată cu introducerea sistemului MirrorCam, care înlocuiește oglinzile laterale clasice, semnalele sunt afișate pe cele două tablete.

Fie că vorbim despre afișarea unor obiecte aflate în unghiul mort, fie că vorbim despre pietoni sau bicicliști, toate acestea vor putea fi văzute cu mult timp înainte de șoferul camionului.

VEZI ȘI: Patru camioane au ars complet într-un incendiu de proporții în Germania

De asemenea, sistemul Sideguard Assist este capabil să ofere antenționări și atunci când este posibil ca semiremorca să ajungă pe contrasens în momentul în care virajul efectuat este unul mult prea îngust ori atunci când pe partea dreaptă există un alt vehicul. Acest lucru permite șoferului să efectueze în siguranță manevra de depășire.

Sideguard Assist și MirrorCam ajută la evitarea accidentelor la efectuarea virajului la dreapta
Triunghiul galben semnalizează prezența unui vehicul pe partea dreaptă a camionului, pe toată lungimea sa.

Un lucru pe care trebuie să-l rețineți este acela că Sideguard Assist nu este un sistem autonom de frânare.

În modul în care este identificat un obiect sau un alt participant la trafic pe partea dreaptă a camionului, șoferul privește un avertisment vizual pe ecranul sistemului MirrorCam.

În cazul în care pericolul nu dispare, iar șoferul nu acționează corespunzător, atunci sistemul va emite și un semnal acustic pentru a-i atrage atenția acestuia. Cu alte cuvinte, Sideguard Assist, NU FRÂNEAZĂ în locul șoferului.

Din aceeași categorie...

Back to top button