Știri

Siegfried Mureșan favorit pentru postul de comisar european pentru transporturi

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Grupului PPE și membru PNL, favorit pentru ocuparea postului de comisar european pentru transporturi.

După demiterea guvernului Dăncilă, Partidul Național Liberal (PNL) îl propune pentru funcția de comisar european pentru transporturi pe Siegfried Mureșan, în vârstă de 38 de ani din Hunedoara.

Siegfried Mureșan favorit pentru postul de comisar european pentru transporturi

În vârstă de 38 de ani, Siegfried Mureșan este membru al Parlamentului European și vicepreședinte al Grupului PPE (Partidul Popular European).

Inițial, guvernul condus de Viorica Dăncilă a propus-o pentru funcția de comisar european pe Rovana Plumb, membră a Partidului Social Democrat, însă aceasta a fost respinsă cu majoritate clară în comisia juridică a Parlamentului European din cauza unui conflict de interese.

Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari, 6 au votat pentru și doi s-au abținut.

VEZI ȘI: 25 de șoferi profesioniști se vor lupta în finala Optifuel Challenge 2019 de la Lyon

Pe lista propunerilor din partea României, După respingerea definitivă a Rovanei Plumb de către comisia juridică a PE, Viorica Dăncilă la acel moment premier al României, l-a propus pe eurodeputatul Dan Nica, care avea șanse foarte mici de a ocupa postul.

După ce moțiunea de cenzură pentru demiterea guvernului Dăncilă a trecut, în spațiul public a apărut și numele Corinei Crețu, fost comisar european pentru dezvoltare regională și membră PSD, actual membru al partidului PRO România.

Decizia de numire a comisarului european pentru transport, portofoliu care revine României în actuala legislatură, îi revine președintelui Comisiei UE, Ursula von der Leyen.

Din aceeași categorie...

Back to top button