Siemens va construi prima autostradă electrificată din Germania

Siemens va construi prima autostradă electrificată din Germania

Pe modelul suedez, germanii intenționează să construiească prima autostradă electrificată dedicată transportului rutier de mărfuri.

Mai exact, autostrada electrificată ar urma să fie construită în landului Hesse (6 milioane de locuitori) până la finalul lui 2018.

De construcția liniei aeriene de contact care să faciliteze transportul de mărfuri electrificat pe o lungime totală de zece kilometri de autostradă se vor ocupa germanii de la Siemens, a căror concept inovativ denumit „eHighway”, prezentat în 2012, are mari șanse să fie aplicat pe autostrada A5 între Zeppelinheim/Cargo City (aeroport Frankfurt) și hub-ul logistic Darmstadt/Weiterstadt.

Linia ar urma să furnizeze energie electrică pentru acționarea unui camion hibrid.

Proiectul reprezintă o premieră în Germania, fiind pentru prima dată când conceptul eHighway al celor de la Siemens ar fi testat pe o autostradă publică.

Siemens va fi responsabil de planificarea, construcția și, opțional, întreținerea sistemului, în timp ce Hessen Mobil – responsabil pentru managementul transportului în Hesse – va gestiona autostrada electrificată.

VEZI ȘI: Tesla a făcut public prețul pentru camionul electric

Sistemul eHighway este de două ori mai eficient decât motoarele cu combustie internă. Acest lucru înseamnă nu numai reducerea consumului de energie la jumătate, ci și reducerea semnificativă a poluării atmosferice locale.

Elementul central al sistemului este un pantograf inteligent montat pe camioane, combinat cu un sistem hibrid de rulare.

Camioanele echipate cu acest sistem vor funcționa local cu zero emisii, utilizând curentul electric captat de la linia aeriană de contact, trecând în mod automat la propulsie hibridă pe drumurile fără linie aeriană de contact.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.