Companii de transport

Sigr Bizjak operează primele camioane Volvo FH 460 4×2 LNG livrate în Slovenia

Compania Sigr Bizjak este primul client din Slovenia care va exploata în operațiuni de transport internațional camioane Volvo FH 460 4×2 LNG.

Divizia Volvo Trucks & Bus Slovenia a livrat companiei de transport Sigr Bizjak două camioane Volvo FH 460 LNG din Slovenia, acestea fiind singurele unități din Slovenia.

Sigr Bizjak operează primele camioane Volvo FH 460 4x2 LNG livrate în Slovenia

Conform fișei tehnice Volvo FH 460 4×2 LNG, emisiile de CO2 sunt mai mici cu circa 20% comparativ cu un camion asemănător echipat cu un motor diesel.

Sigr Bizjak este o companie de transport pe distanțe lungi cu tradiție în această parte de Europa, iar acum este considerată una dintre cele mai avansate tehnologic din regiune.

Cele două camioane Volvo FH 460 4×2 LNG vor fi folosite pentru a transporta flori și legume din Olanda în partea de sud-est a Europei. Ruta planificată de compania slovenă trece prin Austria și Germania, două state în care stațiile dotate cu gaz natural lichefiat au început să se dezvolte masiv în ultimii ani.

Această dezvoltare a fost cauzată în primul rând de creșterea ofertelor producătorilor, dar mai ales pentru că nivelul emisiilor impus de UE a scăzut, iar comercianții au fost nevoiți să le respecte.

VEZI ȘI: Se solicită o decizie în actuala legislatură PE pentru punctele importante din Pachetul de Mobilitate

Fiecare camion Volvo FH 460 4×2 LNG este ehipat cu un motor de 14 litri care a fost gândit să funcționeze atât cu motorină, cât și cu gaz natural lichefiat.

Procentul de gaz natural utilizat este de circa 90-95%, iar procentul de motorină din ameste ajunge la 5-10%. Acest amestec variază în funcție de condițiile din trafic și de stilul de șofat.

Pentru ca emisiile de țeavă să fie și mai mici, fiecare camion este echipat cu un sistem de tratare a gazelor cu uree și, bineînțeles, cu un flitru de particule. Rezervorul de gaz natural lichefiat este capabil să ofere o autonomie de până la 1.000 de kilometri.

Din aceeași categorie...

Back to top button