Știri

Sindicatul FO-Transports et Logistique le-a cerut membrilor să voteze dreputul de retragere

Pe fondul epidemiei de coronavirus (COVID-19), sindicatul FO-Transports et Logistique din Franța le-a cerut membrilor să voteze dreputul de retragere.

În Franța, autoritățile au anunțat că în sectorul de transport nu vor fi luate decizii care să oprească complet activitățile.

Sindicatul FO-Transports et Logistique le-a cerut membrilor să voteze dreputul de retragere

Însă, în ultima perioadă, din ce în ce mai instituții au decis anularea evenimentelor, întâlnirilor și chiar închiderea completă a activităților pentru a încerca să prevină răspândirea epidemiei de coronovirus.

Acum, sindicatul șoferilor profesioniști FO-Transports et Logistique le cere membrilor să voteze dreptul de retragere, așa cum s-a întâmplat și în cazul altor angajați, astfel încât să încerce să limiteze și mai mult extinderea epidemiei de coronavirus.

Dreptul la retragere este dreptul oricărui angajat de a nu mai muncii pentru o perioadă

La fel ca în cazul și altor autorități din Europa, guvernul de la Paris încearcă prin deciziile luate să dea asigurări întregii populații a Franței că nu există motive de îngrijorare, însă acestea nu fac decât să provoace și mai multă panică – mai ales în rândul companiilor de transport, spun reprezentanții sindicatelor.

VEZI ȘI: Manipularea tahografului ar putea fi pedepsită penal în Spania

„Prin pregătirea celei de-a treia faze pentru protejarea în cazul epidemiei de coronavirus, statul refuză dreptul personalului din transport să se retragă din activități. Pe această cale, le cerem membrilor să își exercite dreptul și să voteze pentru retragere imediat ce guverul va lua decizia să implementeze Faza a treia”, se arată într-un comunicat al sindicatului FO-Transports et Logistique.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button