ȘtiriTop News

Sindicatul inspectorilor francezi de transport rutier cer angajarea mai multor agenți

De asemenea, acesta vrea crearea unei entități naționale de luptă împotriva concurenței neloiale din transportul rutier.

UNSA-SAFACTT, sindicatul inspectorilor francezi de transport rutier, a reacționat în cazul utilizării ilegale a șoferilor de camion într-o filială GEFCO, o „afacere” descoperită de agenții de control din cadrul Dreal Bourgogne-Franche-Comté.

”Această situație nu este izolată și mulți transportatori sau operatori de transport, inclusiv agenții de intermediere (grupuri mari și filialele ale acestora, companii mai mici) au creat companii low-cost și angajează permanent companii nerezidente ca subcontractanți. Uneori, aranjamentul fraudulos este creat de director”, i-a răspuns Emmanuel Put, secretar general UNSA-SAFACTT, ministrului francez al transporturilor.

Sindicatul inspectorilor francezi de transport rutier cer angajarea mai multor agenți

O astfel de organizare frauduloasă creează o concurență neloială puternică pentru transportatorii preocupați de respectarea legilor și are consecințe grave pentru sectorul transportului rutier din Franța, atrage atenția UNSA-SAFACTT.

Presiunea asupra prețurilor de transport este o realitate economică, care are efecte majore asupra echilibrului pieței transportului rutier, a condițiilor de muncă a șoferilor și, prin extensie, a condițiilor de siguranță rutieră.

Problema este că astăzi, numărul agenților de control este subdimensionat, ceea ce face imposibilă lupta împotriva acestui tip de organizare, mai spune sindicatul UNSA-SAFACTT.

VEZI ȘI: Renault T, T High, C și K Evolution: mai confortabile, mai fiabile și mai eficiente

În aceste condiții, sindicatul UNSA-SAFACTT îi propune ministrului francez al transporturilor să recruteze masiv noi agenți de control în anii următori, deoarece, în prezent, recrutările anuale acoperă doar plecările din sistem.

De asemenea, sindicatul propune ”crearea, sub supravegherea Ministerului Transporturilor, a unei unități naționale de luptă împotriva concurenței neloiale în transportul rutier, împreună cu Comisia Europeană și Euro-Contrôle Route, cu variații regionale conduse de Dreal, compusă de magistrați referenți, inspectori de transport rutier, inspectori de muncă (URACTI), inspectori de organizații sociale, departamentul de finanțe publice și ofițeri de poliție judiciară”.

Din aceeași categorie...

Back to top button