Top NewsTrailer

NUFAM 2023: Mansio prezintă un sistem inovator care previne furtul remorcilor

Smart Lock, sistemul inovativ conceput pentru a preveni cuplarea neautorizată sau furtul remorcilor, va fi prezentat pentru prima dată la NUFAM 2023, care va avea loc la Karlsruhe, între 21 și 24 septembrie.

Start-up-ul Mansio și furnizorul de servicii de dezvoltare PEM Motion au dezvoltat un sistem inteligent pentru a preveni cuplarea neautorizată sau furtul remorcilor. Modulul instalat permanent este fără cheie și poate fi integrat în software-ul telematic al remorcii sau poate fi operat prin intermediul unei aplicații separate, folosind Bluetooth și unde radio.

NUFAM 2023: Mansio prezintă un sistem inovator care previne furtul remorcilor

Având în vedere, în special, rata ridicată a infracționalității în transportul de mărfuri, sistemul ar putea avea o contribuție importantă la protecția eficientă împotriva furtului de remorci neînsoțite. În special, parcarea nesupravegheată a remorcilor reprezintă un punct slab în lanțul de transport.

Cele mai recente cifre publicate de Asociația pentru protecția bunurilor transportate (TAPA) confirmă faptul că doar aproximativ un procent din cele 2 292 de furturi de marfă din Germania au avut loc în timpul călătoriei.

Multe aplicații posibile

Potrivit Mansio, Smart Lock este potrivit pentru diverse aplicații cum ar fi managementul de alocare a remorcii șoferilor, transportul combinat, închirierea de remorci pentru a bloca unitățile închiriate în caz de neplată, de exemplu, sau pentru a controla remorcile care sunt lăsate la subcontractori. Grupurile de utilizatori potențiali sunt expeditorii de mărfuri, companiile de transport și companiile de închiriere de remorci.

VEZI ȘI: Detectarea somnolenței șoferilor de camion cu ajutorul inteligenței artificiale

Potrivit Mansio, caracteristica specială a Smart Lock este combinația dintre sistemul de blocare instalat permanent și deblocarea de la distanță fără cheie prin intermediul unei aplicații mobile sau a unui browser. Modulul în sine este instalat sub remorcă, astfel încât șoferul nu trebuie să piardă timp suplimentar pentru montarea/demonatarea manuală a acestuia.

NUFAM 2023: Mansio prezintă un sistem care previne furtul remorcilor

Pentru blocare, un opritor în formă de pană este extins automat în fața cuiului de cuplare. În această stare, în cazul unei încercări neautorizate de tractare, remorca este ridicată în sus, astfel încât, cupla de remorcare a capului tractor să nu poată prinde cuiul de remorcare al remorcii.

Control simplu și sigur prin aplicație

Blocarea și deblocarea sunt controlate de un modul IoT (Internet of Things). Un concept de securitate asigură că numai persoanele autorizate, indiferent de locația proprie, au acces la remorca respectivă.

Potrivit Mansio, operarea pentru șoferi, dispeceri sau manageri de flotă este menținută simplă. Datele senzorilor de la blocator pot fi apelate prin intermediul unei aplicații sau al unui browser și poate fi declanșată blocarea sau deblocarea.

Utilizatorul autorizat este identificat prin autentificare bazată pe certificat. În plus, comunicarea cu serverul este protejată suplimentar împotriva accesului unor terți prin criptarea transportului. În ceea ce privește dezvoltarea, ținem cont de cerințele ISO/SAE 21434:2021-08 privind securitatea cibernetică, precum și de cerințele privind siguranța funcțională a sistemului.

Poate fi integrat în software-ul de telematică

În timpul dezvoltării, Mansio și PEM Motion au creat, de asemenea, premisele pentru o abordare holistică a utilizării. Blocarea inteligentă poate fi integrată cu ușurință în software-ul telematic existent pentru remorci.

Pentru a asigura disponibilitatea tehnică în orice moment, sistemul include un sistem propriu de stocare a energiei. Alimentarea cu energie trebuie să fie întotdeauna activată prin intermediul circuitului electric al semiremorcii. Ca opțiune de rezervă, sistemul de blocare are, de asemenea, propria opțiune de încărcare.

Smart Lock este dezvoltat ca prototip în cadrul proiectului de cercetare Staffel, finanțat de Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale, care are ca scop înjumătățirea timpilor în transportul de marfă cu camionul și reducerea timpului de conducere irosit prin predarea remorcilor de-a lungul rutelor de transport între companiile de transport.

Din aceeași categorie...

Back to top button