IAATehnologieTop News

Thermo King a extins seria Advancer cu trei noi sisteme de răcire

Thermo King, lider în domeniul soluțiilor de control al temperaturii în transporturi, a prezentat trei noi sisteme de răcire pentru remorci din seria Advancer: Spectrum, AxlePower și Advancer-e. Acestea vor fi prezentate în cadrul IAA 2022.

Cele trei noi sisteme de răcire pentru remorci extind portofoliul Thermo King Advancer A-Series, renumit pentru controlul temperaturii, eficiența sistemului și conectivitatea flotei.

Thermo King a extins seria Advancer cu trei noi sisteme de răcire

„Încă de la început, ambiția Thermo King din spatele Advancer a fost de a trece dincolo de îmbunătățirile graduale și de a crea sisteme de refrigerare pentru remorci care să prezinte inovații nemaiîntâlnite pe piață”, spune Colm O’Grady, lider de produs pentru remorci la Thermo King.

Potrivit lui O’Grady, scopul Thermo King este să dezvolte tehnologii de refrigerare și mai durabile, să permită produselor sale să se adapteze la surse de energie alternative, să reducă consumul de energie la cele mai mici niveluri posibile și să folosească această inovație pentru a reduce costul total de proprietate (TCO) al produselor sale pentru clienți.

„Tehnologia din spatele portofoliului extins Advancer face ca aceste obiective să devină realitate”, mai spune O’Grady.

Advancer Spectrum

Noul Advancer Spectrum dispune de o tehnologie mild-hybrid de 48V DC, disponibilă acum pentru configurații de temperatură pe două zone distincte în timpul aceleiași călătorii, cu gestionare precisă a temperaturii și control al punctului de setare.

Advancer Spectrum introduce un nou nivel de performanță pentru Advancer A-Series, cea mai rapidă recuperare și retragere a temperaturii, respectiv cea mai mare capacitate de refrigerare de pe piață. În plus, Advancer Spectrum asigură economii de până la 30% din costurile de combustibil, comparativ cu media pieței. De asemenea, arhitectura unităților scade rata intervalelor de service cu până la 30% și reduce întreținerea neprogramată cu până la 60%.

VEZI ȘI: Cummins va prezenta la IAA 2022 un concept de camion cu hidrogen

Noile evaporatoare la distanță, proiectate la comandă, aduc o capacitate suplimentară în zona îndepărtată, maximizând flexibilitatea și eficiența operațiunilor clienților. În combinație cu noul controler Advancer multi-temperatură, clienții pot gestiona cu precizie temperatura, obținând în același timp informații în timp real despre modul în care funcționează unitatea, despre performanțele zonelor de temperatură și despre cantitatea de combustibil pe care o utilizează unitatea.

Thermo King a extins seria Advancer cu trei noi sisteme de răcire

Advancer Spectrum este prima unitate pentru remorcă cu multi-temperatură de pe piață care oferă o transparență completă a nivelurilor și consumului de combustibil. Clienții pot accesa consumul de combustibil și alte date atât la nivelul unității, cât și de la distanță, prin intermediul sistemului telematic, ceea ce le permite să își optimizeze flota într-un mod mai inovator.

Inteligența flotei este standard, deoarece Advancer Spectrum este inclus cu 2 ani de serviciu complet de conectivitate telematică bidirecțională.

Eficiența de neegalat a sistemului Advancer Spectrum reduce semnificativ amprenta de CO2, având emisii substanțial mai mici decât cele maxime permise de cele mai recente standarde de emisii NRMM Stage V. Versiunea Whisper Pro oferă niveluri de zgomot care îndeplinesc standardul PIEK impuse, respectând astfel cele mai stricte reglementări privind zgomotul pentru livrări silențioase, în interiorul orașelor, la orice oră din zi și din noapte. Unitățile Advancer Spectrum sunt, de asemenea, compatibile cu soluții alternative de surse de energie, cum ar fi AxlePower sau Envirodrive.

Advancer AxlePower

Sistemul inteligent de generare a energiei Advancer AxlePower furnizează energia necesară pentru funcționarea unității de refrigerare a remorcii prin conversia energiei recuperate de axa remorcii în timpul rulării vehiculului. Dezvoltat în parteneriat cu BPW, lider în domeniul trenurilor de rulare și al serviciilor de mobilitate pentru transporturi, Advancer AxlePower este un sistem complet integrat, independent de autotractor, care combină puntea ePower de la BPW cu unitatea de refrigerare Thermo King și tehnologia de stocare a bateriilor.

Thermo King a extins seria Advancer cu trei noi sisteme de răcire

Sistemul stochează energia generată în timp ce vehiculul rulează sau frânează într-o baterie de înaltă tensiune și o refolosește pentru a alimenta agregatul de răcire – permițând o refrigerare complet electrică, cu emisii reduse sau zero a remorcii.

Pachetul de baterii, în funcție de configurație, asigură o autonomie medie de 5 ore a unității de răcire pentru a acoperi operațiunile staționare. Dispunând de o gestionare inteligentă a energiei care controlează activarea și dezactivarea generatoarelor, Advancer AxlePower oferă șoferului și managerului de flotă vizibilitate în timp real a performanței pentru a evita „anxietatea de încărcare”.

Posibilitatea de a capta și reutiliza energia face ca sistemul Advancer AxlePower să fie o soluție ideală pentru a pregăti viitorul și a crește sustenabilitatea tuturor tipurilor de transport. Cu o funcționare silențioasă și fără emisii de CO2 de la unitatea de refrigerare atunci când funcționează cu ajutorul bateriei, această tehnologie permite flotelor să efectueze în mod sustenabil livrări pe distanțe lungi și în interiorul orașelor, inclusiv în zonele cu emisii foarte scăzute (ULEZ) și în zonele urbane cu zgomot redus.

Advancer-e

Conceput pentru a accelera realizarea unor flote de remorci neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, Thermo King Advancer-e încorporează o arhitectură electrică și fără motor cu toate caracteristicile care fac din seria Advancer A-Series. Advancer-e este agnostic din punct de vedere energetic și este compatibil cu toate sursele majore de energie alternativă, inclusiv cu AxlePower Advancer, cu alternatorul Envirodrive și tehnologia Inverter de la Frigoblock, cu bateria EnergyPack de la Thermo King și cu alimentarea de la rețea atunci când este staționat la depozit.

Thermo King a extins seria Advancer cu trei noi sisteme de răcire

Cu arhitectura sa complet electrică, Advancer-e poate reduce amprenta de carbon a unei flote de remorci cu până la 10 tone de CO2 pe an. Soluția este compatibilă cu orice cap tractor pentru livrări în interiorul orașelor sau pentru misiuni pe distanțe lungi, atunci când este combinată cu soluția tehnologică de alimentare potrivită, disponibilă la Thermo King.

Flexibilitatea Advancer-e permite companiilor de transport să fie cu mai mult decât cu un pas înaintea legislației în schimbare privind emisiile reduse.

Combinat cu același controler A-Series și telematică intuitivă, Advancer-e oferă avantaje de sustenabilitate și eficiență în controlul temperaturii – priorități strategice de top pentru multe flote care fac pasul spre electrificarea completă.

Toate unitățile Thermo King Advancer sunt fabricate în linia de producție ultramodernă și neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon (ISO 14064-1) a Thermo King din Galway, Irlanda.

Din aceeași categorie...

Back to top button