Siguranta

Sistemele Active Sideguard Assist și Active Drive Assist 2 pot fi comandate pe camioanele Mercedes

Clienții din UE pot comanda pe camioanele Mercedes-Benz noile sisteme Active Sideguard Assist și Active Drive Assist 2, lansate în toamnă. Producția începe în iunie 2021.

Cu sisteme precum a cincea generație a Active Brake Assist (ABA 5), Sideguard Assist cu detecția pietonilor și bicicliștilor, Active Drive Assist pentru condus parțial automatizat (nivel 2) sau MirrorCam, Mercedes-Benz a crescut considerabil nivelul de siguranță al noii sale generații de camioane.

Sistemele Active Sideguard Assist și Active Drive Assist 2 pot fi comandate pe camioanele Mercedes

Mercedes merge mai departe și introduce noi sisteme de siguranță, din iunie 2021: Active Sideguard Assist cu funcție de frânare automată și Active Drive Assist 2 cu funcție de oprire de urgență.

Active Sideguard Assist

Mercedes-Benz Trucks a introdus în 2016 sistemul Sideguard Assist, care avertizează șoferul în mai multe etape de prezența unui pieton sau biciclist în jurul camionului, în timpul virajelor. Din iunie 2021, Mercedes-Benz va oferi și sistemul Active Sideguard Assist (ASGA). Noul sistem suplimentează funcția de avertizare cu cea de frânare automată până la oprire completă, la viteze în viraj de până la 20 km/h.

VEZI ȘI: Majoritatea camioanelor din Berlin vor avea sisteme de asistență la viraj până în 2022

ASGA poate recunoaște necesitatea unei manevre de frânare și, în condiții ideale, poate evita coliziunea, chiar dacă șoferul este neatent. Mercedes-Benz Trucks este primul producător din lume care va oferi un astfel de sistem, care va contribui la reducerea numărului de accidente grave în timpul virajelor la dreapta.

Sistemul Active Sideguard Assist este disponibil pe cele mai populare modele de camioane Actros și Arocs.

Active Drive Assist 2

Lansarea noului Actros a adus și sistemul Active Drive Assist (ADA), cu capabilități de conducere automatizată de nivelul 2. Când anumite precondiții sunt respectate, sistemul poate controla deplasarea laterală (direcție activă) și longitudinală (frânare și accelerare) a camionului. Șoferul păstrează însă responsabilitatea asupra condusului și trebuie să mențină mâinile pe volan. În caz contrar, sistemul Active Drive Assist se dezactivează și nu mai intervine asupra deplasării camionului.

Din iunie 2021, noua generație Active Drive Assist 2 introduce pe modelele Actros funcția de oprire de urgență în cazul în care șoferul nu este implicat în procesul de conducere. Dacă acesta nu reacționează timp de 60 de secunde la avertizările optice și acustice, sistemul poate frâna până la oprire completă, pe aceeași bandă de mers, acționând în același timp luminile de avarie. Manevra de frânare automată poate fi întreruptă oricând de șofer, prin apăsarea pedalei de accelerație.

Sistemul poate fi foarte util în cazurile în care șoferului i se face rău. Când camionul este oprit se activează automat și noua frână de parcare electronică. În plus, ușile sunt deblocate pentru ca paramedicii sau alți participanți la trafic să poată ajunge la șofer pentru a-i oferi asistență medicală.

Sistemele Active Sideguard Assist și Active Drive Assist 2 pot fi comandate pe camioanele Mercedes

Din aceeași categorie...

Back to top button