In Focus

Sistemele de asistență în timpul conducerii devin din ce în ce mai populare

Sistemele de asistență în timpul conducerii devin din ce în ce mai populare, asta arată un studiu Continental făcut printre șoferi.

Conform rapoartelor oferite de oficialii Continental, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți șoferi sunt mulțumiți de modul în care aceste sisteme reacționează, dar mai ales de faptul că tehnologiile reușesc să reducă numărul accidentelor rutiere.

Sistemele de asistență în timpul conducerii devin din ce în ce mai populare

Totodată, Continental a descoperit un nou sistem de asistență pe care producătorii ar trebui să-l ia în considerare. Nemții vorbesc despre un sistem care să-i ghideze pe șoferi în zonele aflate în construcție.

Spre exemplu, 66% dintre șoferii din Germania și-ar dori un astfel de sistem, în timp ce în China, 68% dintre șoferi speră să beneficieze de un drum fără probleme pe sectoarele aflate în lucru. Și în SUA, 61% dintre șoferi sunt de părere că un astfel de sistem ar reduce numărul accidentelor din zonele aflate în lucru.

Conform Contiental, pe toate cele 3 piețe amintite mai sus, au fost înregistrate creșteri ale acestor procente. Doar în Japonia, numărul șoferilor care spun că un astfel de sistem nu este destul de important a scăzut (44% dintre respondenți au considerat acest lucru).

VEZI ȘI: 1.3 milioane de kilometri parcurși în trei săptămâni de plugurile de zăpadă în Austria

Noile sisteme de siguranță sunt capabile să reacționeaze în momentul în care mașina din față frânează brusc, iar șoferul nu are timp să reacționeze. Dar cu toate acestea, în trafic încă există accidente.

În Germania, unul din șapte șoferi a fost implicat în 2018 într-un accident rutier, în timp ce în SUA numărul este mai mare (unul din 5 șoferi).

Din aceeași categorie...

Back to top button