SigurantaȘtiri

Sistemele de asistență la virare pentru camioane au fost certificate în Germania

Sistemele de asistență la virare pentru camioane au primit certificare de la Ministrul Transportului și Infrastructurii Digitale (BMVI), pentru a încuraja achiziția și utilizarea acestora.

Andreas Scheuer, ministrul transporturilor din Germania, a prezentat primul Certificat General de Calitate (ABE) pentru sistemele de asistență la virare pentru camioane.

Sistemele de asistență la virare pentru camioane au fost certificate în Germania

Acesta este un pas important pentru ca aceste sisteme de asistență la virare să fie prezent pe tot mai multe camioane, cu scopul de a reduce accidentele survenite în timpul acestor manevre.

“Foarte mulți proprietari de camioane nu aveau certitudinea că sistemele de asistență la virare de pe piață sunt cu adevărat sigure. Prin crearea acestui cerftifcat vrem să le oferim siguranță. Acesta va confirma dacă sistemul respectă anumite norme tehnice și că vehiculele pot fi echipate cu un astfel de sistem”, a spus Andreas Scheuer, Ministrul Transporturilor din Germania.

Ministrul german consideră că acesta este un pas important în promovarea și încurajarea utilizării unor astfel de sisteme de siguranță suplimentare, care vor duce astfel la salvarea de vieți în trafic.

Scheuer a lansat încă din iulie 2018 acțiunea “Sistemul de Asistență la Virare” pentru a impulsiona companiile să echipeze voluntar camioanele din flotele pe care le dețin cu acest tip de sistem de siguranță.

VEZI ȘI: MAN Lion’s Coach C este noul autocar oficial al “Die Mannschaft”

Între timp, campania a atras 44 de parteneri oficiali, printre care și toate lanțurile mari de supermarketuri care au confirmat deja că toate camioanele care fac distribuție pentru ele trebuie să fie echipate cu un sistem de asistență la virare, siguranța pietonilor și a bicicliștilor fiind un lucru extrem de important.

Sistemele de asistență la virare pentru camioane au fost certificate în Germania

Tot în cadrul acestei acțiuni, Ministrul Transportului și Infrastructurii Digitale (BMVI) susține inclusiv financiar companmiile care doresc să echipeze retrofit vehiculele care nu dispun de acest tip de sistem de siguranță din fabrică.

BMVI a alocat un buget de 5 milioane de euro pentru a convinge companiile să echipeze vehiculele cu acest sistem, iar obiectivul principal este ca sistemul de asistență la virare să devină obligatoriu în toate statele din Uniunea Europeană.

Primul Certififcat General de Calitate (ABE) a fost emis pentru firma LUIS Technology GmbH din Hamburg care produce acest tip de sistem care se poate monta pe vehiculele care nu dispun de el. Prețul unui kit retrofit certificat BMVI este de 2.249 euro.

Sistemele de asistență la virare pentru camioane au fost certificate în Germania

De asemenea, o serie de alți producători se află în faza de certificare cu sistemele pe care le produc.

Săptămâna trecută, la ședința Forului Mondial pentru armonizarea reglementărilor legate de siguranța rutieră, s-a decis că, la propunerea BMVI, este necesară aprobarea unor măsuri care să oblige producătorii de camioane să ofere aceste sisteme de asistență la virare în echiparea standard și că toate camioanele ar trebui echipate cu acesta, în cazul în care nu dispune din fabrică de el.

Subiectul rămâne pe agende de lucru, iar BMVI speră că se va lua această decizie încă în cursul anului 2019.

Din aceeași categorie...

Back to top button