Anvelope

Sistemele de monitorizare a presiunii în anvelope (TPMS) cresc siguranță și eficiența

Conform Regulamentul general de siguranță al UE, sistemele de monitorizare a presiunii în anvelope (TPMS) devin o dotare obligatorie în toată Europa pentru toate camioanele, remorcile, autobuzele și autocarele noi.

Din iulie 2022, regulamentul actualizat se concentrează pe noi omologări de tip, iar din iulie 2024 toate vehiculele noi M2, M3, N1, N2, N3, O3, O4 ar trebui să fie echipate cu sisteme de monitorizare a presiunii în anvelope (TPMS) funcțional pentru înmatriculare.

Sistemele de monitorizare a presiunii în anvelope (TPMS) cresc siguranță și eficiența

Pentru clasa M1 (vehicule proiectate și construite pentru transportul de pasageri cu cel mult opt locuri plus șofer) dotarea cu TPMS este obligatorie în UE, începând cu 1 noiembrie 2014.

Legislația este condusă în primul rând de siguranță și de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Anvelopele umflate incorect se uzează mai repede și consumă combustibil, în plus, cresc riscul de apariție a unei defecțiuni neașteptate. În mod clar, sistemele de monitorizare a presiunii în anvelope (TPMS) sunt o caracteristică importantă de siguranță și eficiență.

Cu toate acestea, este bine ca flotele să caute soluții avansate care valorifică funcționalitatea TPMS cu puterea soluțiilor inteligente de gestionare a anvelopelor, cum ar fi cele de la Goodyear, Michelin sau Continental.

În timp ce sistemul obligatoriu necesită doar aprinderea unui semnal de avertizare în cabina vehiculului în cazul unei presiuni scăzute în anvelope, sistemele avansate de monitorizare a presiunii în anvelope (TPMS) merg mai departe, oferind o imagine de ansamblu completă a presiunii și a temperaturii în anvelope pe fiecare roată.

Sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope Goodyear

De exemplu, Goodyear a introdus o soluție TPMS preventivă cu mulți ani înainte ca aceasta să fie mandatată ca parte a propunerii sale de valoare unice, Goodyear Total Mobility. Drept urmare, producătorul american de anvelope pentru camion și-a construit o expertiză vastă nu numai în hardware-ul TPMS, ci și în soluții software care conduc la rezultate pentru companiile de transport de top. Aceasta include o colaborare strategică cu ZF, oferind acces la FMS-ul, marca TRANSICS.

Conectând punctele dintre fluxurile de date din configurarea remorcii și gestionarea totală a anvelopelor vehiculului cu o singură unitate telematică inter-operațională, acest sistem permite operatorului de flotă să ia decizia corectă bazată pe date într-o fracțiune de secundă.

VEZI ȘI: Despre presiunea corectă de umflare a anvelopelor de camion

Algoritmul său inteligent va informa, de asemenea, asupra gravității problemei, astfel încât să poată fi luate măsurile adecvate. Oferirea de valoare adăugată managerului de flotă pentru a preveni alte probleme.

Sistemele de monitorizare a presiunii în anvelope (TPMS) cresc siguranță și eficiența

De exemplu, în cazul în care există o pierdere bruscă de presiune sau o creștere constantă a temperaturii anvelopelor, operatorul de flotă și șoferul vor fi alertați să verifice vehiculul și anvelopa cât mai curând posibil și să aștepte ajutor din partea rețelei de service Goodyear. În timp ce o pierdere lentă de presiune va declanșa o programare pentru a avea presiunea corectată și anvelopa verificată și reparată la un moment și o locație convenabile.

În prima instanță, această acțiune este foarte probabil să permită salvarea anvelopei printr-o acțiune promptă și riscul unei defecțiuni sau incident practic eliminat, în timp ce în al doilea rând, întreruperea și costurile suplimentare sunt minimizate.

Reducere defecțiunile legate de anvelope

TPMS Goodyear are un senzor montat în fiecare roată, care monitorizează constant presiunea și temperatura anvelopei. Datele sunt transferate direct prin telematică de pe vehicul către cloud-ul computerizat Goodyear. Datele brute sunt analizate de algoritmii proprietari ai Goodyear, care identifică rapid anomaliile din anvelopele individuale.

În plus, soluția TPMS completă de la Goodyear este independentă de marcă și poate fi montată pe toate tractoarele și remorcile dintr-o flotă. Datele sunt transformate în rapoarte ușor de înțeles și acțiuni sugerate și transmise șoferului și operatorului vehiculului.

Cele mai importante companii de transport din Europa au redus defecțiunile legate de anvelope cu până la 90% cu ajutorul TPMS Goodyear.

Acest sistem plasează operatorii în fruntea curbei prin monitorizarea stării de sănătate a anvelopelor lor, contribuind la siguranța rutieră, creșterea timpului de funcționare, scăderea amprentei de carbon, prelungirea duratei de viață a anvelopelor și gestionând mai bine creșterea costurilor energetice.

Din aceeași categorie...

Back to top button