Tehnologie

Sistemele WABCO OnGuard aduc mai multă siguranță pe drumuri

Prezentată la IAA 2018, WABCO OnGuard, noua generație de sisteme de siguranță și asistență a șoferului, va fi introdusă în primă fază pe camioanele produse de IVECO.

Pachetul pregătit de WABCO se numește OnGuard și a putut fi testat în premieră în cadrul IAA Hanovra. În același timp, oficialii WABCO anunță un parteneriat cu IVECO pentru dezvoltarea unui pachet și mai atractiv de sisteme de asistență a șoferului.

Sistemele WABCO OnGuard aduc mai multă siguranță pe drumuri

În aceste condiții, o parte dintre modelele IVECO vor primi noile sisteme de siguranță pentru desfășurarea unor teste, ca mai apoi aceastea să poată fi introduse fără nicio problemă pe toate vehiculele comerciale.

IVECO Stralis și camioanele Eurocargo vor fi echipate cu cea mai avansată versiune a tehnologiilor OnGuard Active și OnGuard Max. Noile sisteme vin cu un radar nou cu o rază mai mare de acțiune.

OnGuard Active propune o funcție de frânare autonomă de urgență care poate opri complet un trailer. Sistemul funcționează până la viteze de maxim 80 km/h și chiar și în condiții de vizibilitate redusă. Sistemul OnGuard Max propune un radar capabil să detecteze un posibil accident și să evite o astfel de situație.

Sistemul funcționează până la viteze de 20 km/h și este capabil să detecteze chiar și pietonii aflați în fața vehiculului. În momentul în care unul dintre cele două sisteme detectează un posibil eveniment, acestea avertizează mai întâi șoferul cu privire la situația care poate urma.

VEZI ȘI: Krone a lansat o versiune îmbunătățită a sistemului Smart Scan

Șoferul va fi avertizat prin semnale acustice, vizuale și haptice. Dacă șoferul nu reacționează, abia atunci sistemul acționează frânele pentru a opri complet vehiculul. Camioanele de teste vor fi echipate cu aceste două sisteme, dar și cu cea mai nouă generație a sistemului ESCsmart și a unei tehnologii de frânare.

WABCO și IVECO fac parte din consorțiul ENSEMBLE, o organizație înființată de Uniunea Europeană, care are ca scop dezvoltarea sistemelor de platooning (camioane conectate în pluton) la nivel multi-marcă.

Din aceeași categorie...

Back to top button