SigurantaȘtiri

Sistemul City Turn Assist disponibil pe modelele DAF XF și CF

De acum, modelele de capete tractor DAF în configurație 4×2 și 6×2 pot fi echipate din fabrică sau retrofit cu sistemul City Turn Assist.

Pentru a crește siguranța utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor în operațiunile de distribuție urbană din Europa, producătorul olandez din Eindhoven a anunțat că modelele sale de capete tractor 4×2 și 6×2 cu volan pe stânga și motoare MX-11 și MX-13, pot fi echipate din fabrică sau retrofit cu sistemul DAF City Turn Assist.

Sistemul City Turn Assist disponibil pe modelele DAF XF și CF

Pentru modelele CF și XF cu volan pe dreapta, DAF deja oferă opțional acest sistem pentru a satisface cerințele legislative din Marea Britanie și Irlanda.

Sistem de siguranță este proiectat pentru a alerta șoferii vizual și auditiv când alți utilizatori ai drumului – de la pietoni și bicicliști la autovehicule și motociclete – se află în unghiul mort pe partea pasagerului.

Acest sistem nu doar avertizează șoferul la viteze scăzute în timpul condusului în oraș, dar de asemenea detectează alți utilizatori ai drumului care se află pe banda vecină atunci când camionul schimbă direcția de mers sau când acesta se unește cu traficul la viteze mai mari.

VEZI ȘI: Volvo va dezvolta camioane electrice pentru construcții și transport regional

DAF City Turn Assist utilizează tehnologia radar pentru a asigura o detectare optimă a obiectelor, chiar și în condiții de vizibilitate redusă. Pe partea pasagerului, lângă apărătoarea de noroi din spate, se montează o singură unitate radar cu rază scurtă de acțiune, construită robust pentru a funcționa în cele mai dificile condiții.

Sistemul City Turn Assist disponibil pe modelele DAF XF și CF

Alertele sunt afișate pe un ecran LED poziționat strategic pe montantul A din partea pasagerului în aria vizuală a oglinzii laterale. Când șoferul activează semnalul de viraj la dreapta, acesta primește și semnale acustice.

Din aceeași categorie...

Back to top button