ParcariȘtiri

Sistemul inteligent de parcare a camioanelor de la Inntal West (A93)

Din martie 2018, în zona de servicii Inntal West (A 93) funcționează un sistem inteligent de parcare în coloană a camioanelor.

Cofinanțat prin Mecanismul pentru interconectarea Europei, sistemul inteligent de parcare în coloană a camioanelor de pe A 93 în zona de servicii Inntal West, lângă Kiefersfelden, va fi testat până la finalul lui 2020.

Experiența de până acum arată că acest sistem aduce o contribuție substanțială în utilizarea mai eficientă a spațiului de parcare existent pentru camioane și astfel răspunde nevoii de locuri de parcare.

O evaluare imediată a acestui concept modern de gestionare telematică a locurilor de parcare, arată că sistemul optimizează spațiul din parcările și zonelor de odihnă existente cu până la 50%.

La finalul proiectului pilot, autoritățile din regiunea Bayern vor evalua rezultatele, iar în cazul în care acestea sunt pozitive, soluția adoptată la intrarea în Tirol va fi, cel mai probabil, replicată și în alte parcări de pe autostrăzile din Germania.

De altfel, autoritățile din Bayern s-au întâlnit cu cele din Tirol pentru un schimb de experiență, în urma discuțiilor urmând să fie demarat un proiect similar și în Austria.

VEZI ȘI: Sideguard Assist poate detecta și utilizatorii de trotinete electrice

Parcarea de camioane Inntal West este ultima înaintea frontierei cu Austria, iar plusul de locuri de parcare a descongestionat vizibil această regiune spun autoritățile.

Sistemul inteligent de gestionare a locurilor de parcare, folosit în parcarea Inntal West permite parcarea în coloană a trei camioane, unul în spatele celuilalt. Sistemul telematic alocă locurile în funcție de ora de plecare, iar șoferul primește automat toate detaliile legate de cum trebuie să-și parcheze camionul.

Sistemul inteligent de parcare în coloană a camioanelor din Germania

Cu ajutorul unui scaner digital se măsoară distanța între camioane, se stabilește numărul de locuri rămas disponibil și se alocă spațiile în funcție de dimensiunea vehiculelor.

În același timp, numărul de înmatriculare este scanat și verificat în cazul marfurilor periculoase. Acest lucru se face și la ieșirea din parcare pentru a detecta vehiculele care pleacă mai devreme și pentru a elibera parcarea pentru alții.

De menționat că staționarea în această parcare este gratuită, iar cei interesați să oprească pot verifica disponibilitatea în timp real. De asemenea, pe site-ul oficial al proiectului, ghidul de utilizare al parcării este disponibil și în limba română.

Din aceeași categorie...

Back to top button