Siguranta

Sistemul Sideguard Assist, disponibil pentru mai multe camioane Mercedes

Din aprilie 2021, sistemul Sideguard Assist este disponibil ca soluție retrofit pentru mai multe camioane Mercedes, inclusiv noul Actros F.

Accidentele camioanelor în timpul virajelor la dreapta se numără printre cele mai grave incidente din mediul urban, în special pentru bibicliști și pietoni. Pentru a evita astfel de accidente sau măcar a le limita consecințele, Mercedes-Benz Trucks a introdus în 2016 sistemul opțional Sideguard Assist (S1R) pentru camioane noi din gamele Actros, Arocs și Econic.

Pentru majoritatea modelelor de camioane Mercedes, Sideguard Assist este de asemenea disponibil ca soluție retrofit, oferind același nivel de protecție ca varianta produsă în serie. Din aprilie 2021, sistemul poate fi montat ulterior și pe noile generații Actros și Arocs, inclusiv pe noul Mercedes-Benz Actros F. În plus, pentru modelele în care nu poate fi instalat sistemul Sideguard Assist (S1R), Mercedes oferă varianta Sideguard Assist basic ca soluție retrofit.

Sistemul Sideguard Assist, disponibil pentru mai multe camioane Mercedes

Oferta pentru soluția retrofit a fost primită cu mare interes de clienții Mercedes. Din vara lui 2020, pe aproximativ 650 de camioane au fost montate ulterior sisteme Sideguard Assist, fie în varianta S1R, fie în cea basic. În același timp, a crescut numărul clienților care comandă sistemul din fabrică. În Germania și Elveția, aproximativ 85% dintre camioanele Mercedes noi sunt echipate cu Sideguard Assist.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz România așteaptă o creștere a pieței de camioane grele de peste 10% în 2021

Mercedes-Benz Sideguard Assist (S1R) ajută în situațiile dificile din trafic și în intersecțiile complexe. Dacă există riscul unei coliziuni cu un biciclist sau pieton aflat într-un punct fără vizibilitate, sistemul poate asista șoferul cu un sistem de avertizare în mai multe etape.

Sistemul Sideguard Assist, disponibil pentru mai multe camioane MercedesS1R utilizează alerte vizuale prezentate pe monitoarele sistemului MirrorCam sau în stâlpii parbrizului. Sistemul se bazează pe doi senzori radar de undă scurtă montați pe partea pasagerului, în fața punții spate. El este proiectat pentru a monitoriza partea laterală a întregii combinații, plus 2 metri în față, unul în spate și 3,75 metri în dreapta.

Din iunie 2021, sistemul Safeguard Assist (S1R) va fi înlocuit pe majoritatea modelelor Actros și Arocs cu noul Safeguard Assist (S1X). Așa numitul Active Sideguard Assist (ASGA), disponibil opțional pentru camioanele noi din luna iunie, nu doar că avertizează despre prezența pietonilor sau bicicliștilor pe partea pasagerului, dar poate iniția frânarea automată, de la viteze de până la 20 km/h, dacă șoferul nu răspunde la avertismente.

Din aceeași categorie...

Back to top button