ȘtiriTrailer

Sistemul telematic al lui Schmitz Cargobull a fost certificat GDP de către TÜV SÜD

Schmitz Cargobull a anunțat că sistemul telematic TrailerConnect a fost certificat GDP (Bune Practici de Distribuție) de către TÜV SÜD.

Astfel, clienții “Elefantului Albastru” din industria farmaceutică, care sunt obligați să demonstreze în fiecare an siguranța proceselor lor prin intermediul GDP-ului, au acum un partener puternic pe transport.

Sistemul telematic al lui Schmitz Cargobull a fost certificat GDP de către TÜV SÜD

După ce a testat atât sistemul TrailerConnect cât și portalul de servicii telematice Schmitz Cargobull, TÜV SÜD le-a certificat pe amândouă ca fiind conforme GDP la finalului lui 2018.

De ani de zile, industria farmaceutică a cunoscut o creștere rapidă la nivel mondial. Numai în Germania, vânzările în 2017 au fost de 41.5 miliarde de euro (o creștere de 5% față de anul precedent).

Odată cu creșterea de piață a crescut volumul de transport, dar și cererea de monitorizare și documentație de la un capăt la celălalt al lanțului de aprovizionare.

Pentru a asigura calitatea și protecția împotriva medicamentelor contrafăcute, în 2013, Comisia Europeană a introdus „Buna Practică de Distribuție a medicamentelor de uz uman”, pe scurt certificarea GDP. Astfel, producătorii, marii distribuitori de farmaceutice și farmaciștii trebuie să-și revizuiască anual procesele privind GDP-ul.

VEZI ȘI: Semiremorca basculabilă Kögel Trucker Tipper cu volum de 24 mc va fi expusă la Bauma 2019

„Prin intermediul certificatului nostru GDP putem asigura și documenta o siguranță globală a procesului pe întreg lanțul de aprovizionare de la înregistrarea datelor în remorcă și stocarea acestora până la prezentarea pe portal sau transmiterea acestuia în API (interfața pentru transferul de date la sistemele terților)”, spune Hendrik Voth, Product Manager la Schmitz Cargobull Telematics.

Certificatul GDP este valabil timp de doi ani
Ca parte a auditului, au fost examinate în detaliu următoarele domenii: descrierea interfeței, stocarea datelor, protecția datelor, analiza riscurilor pentru dezvoltarea software-ului/actualizări de software/protecția datelor, manualul software-ului, specificația senzorului, descrierea companiei, raportul de management pentru 2017 și ISO 9001.

„În comparație cu multe alte companii, Schmitz Cargobull are acum un certificat oficial cu un număr de test și acreditare de la TÜV SÜD”, mai spune Voth. Certificarea GDP este valabilă pentru o perioadă de doi ani.

Pentru auditarea GDP, clienții pot cere acest certificat direct de la Schmitz Cargobull.

Acest lucru reduce cheltuieli suplimentare și le permite acestora să demonstreze că acum sunt pe deplin conformi în ceea ce privește documentația de siguranță pentru întregul lanț de aprovizionare.

Din aceeași categorie...

Back to top button