Camioane

Un hacker a descoperit că sistemul Tesla Autopilot conține linii de cod pentru camionul Semi

Un hacker a descoperit că sistemul de conducere semi-autonomă Tesla Autopilot conține linii de cod pentru camionul Semi, care urmează să fie lansat în 2021.

În urma acestor „investigații” a sistemul de conducere semi-autonomă Tesla Autopilot, un hacker, care publica frecvent diverse informații despre Tesla sub pseudonimul „Green”, a descoperit o serie de linii de cod care fac referire la Semi, camionul de Clasa 8 anunțat de compania americană încă din 2017.

Un hacker a descoperit că sistemul Tesla Autopilot conține linii de cod pentru camionul Semi

Hacker-ul este posesor al unui model Tesla, iar în ultimele luni a studiat codul de programare folosit pentru sistemul de conducere semi-autonomă Tesla Autopilot.

Astfel, „Green” a aflat că Tesla Semi va fi echipat cu 10 camere (în prezent, toate modelele Tesla vin echipate cu 9 camere pentru funcționarea sistemul de conducere semi-autonomă Autopilot), iar toate acestea raportau informațiile către o singură unitate, cel mai probabil, cea deținută de prototipul surprins recent în teste.

În liniile de cod studiate de hacker, nu există informații despre poziționarea celei de-a zecea camere.

VEZI ȘI: Șoferii de camion nu sunt afectați de noile condiții de intrare în Austria

Deși mulți analiști și „specialiști” au spus că Tesla ar trebui să renunțe la proiectul Semi, iată că producătorul continuă dezvoltarea. În plus, Tesla a publicat recent la rubrica „Cariere” de pe site-ul său, un post liber pentru proiectul Semi, însă anunțul de angajare a fost scos rapid după ce publicația Electrek a făcut public acest lucru.

Producția lui Tesla Semi ar trebui să înceapă în acest an la uzina din Nevada, însă în acest moment, nu există detalii noi oficiale cu privire la stadiul proiectului.

Din aceeași categorie...

Back to top button