Știri

Sistemul TIR rezolvă problemele de tranzit post-Brexit

Guvernul Marii Britanii a organizat o serie de evenimente online în România, Bulgaria și Ungaria, pentru a promova soluțiile comerciale post-Brexit, în special sistemul TIR.

Evenimentele online susținute de ambasadele din Marea Britanie în Bulgaria, Ungaria și România, au subliniat rolul cheie al industriei transportului rutier în redresarea economică post-COVID-19, ceea ce face ca gestionarea comerțului post-Brexit să devină cu atât mai importantă.

Sistemul TIR rezolvă problemele de tranzit post-Brexit

În România, seminariile online pe tema soluțiilor comerciale post-Brexit au fost organizate de UNTRR, membru IRU, în colaborare cu Ambasada Marii Britanii la București. În Bulgaria și Ungaria, aceste evenimente au fost susținute de către asociațiile AEBTRI, respectiv MKFE, de asemenea membre IRU.

Vorbind cu reprezentanți guvernamentali superiori, inclusiv miniștri de transport și ambasadori, directorul IRU pentru TIR și servicii de tranzit, Tatiana Rey-Bellet, a subliniat beneficiile semnificative ale sistemului TIR pentru companiile și autoritățile vamale atât din UE, cât și din Marea Britanie. Aceasta a subliniat, de asemenea, modul în care sistemul TIR este deosebit de util pentru încărcăturile de valoare ridicată și consolidate.

VEZI ȘI: Scădere de aproximativ 2% pentru transportul local de mărfuri, în 2020

Sistemul TIR este o soluție dovedită pentru comerțul dintre Marea Britanie și UE după Brexit, prezentată cel mai recent între Polonia și Marea Britanie de ZMPD, alt membru al IRU.

De altfel, IRU va continua să colaboreze cu membrii săi și cu autoritățile britanice pentru a se asigura că operatorii de transport sunt capabili să gestioneze eficient noua frontieră vamală.

Din aceeași categorie...

Back to top button