Sustenabilitate

Site-ul Tesla Semi, actualizat: Noi specificații și comenzi întrerupte

La câteva zile după ce Elon Musk a anunțat începerea producției de serie, site-ul Tesla Semi a fost actualizat. Acesta cuprinde acum noi specificații, imagini și clipuri video.

În schimb, a dispărut butonul de Comandă/rezervare, care a fost înlocuit cu ”Primește actualizări”. Motivele ar putea fi lista deja mare de comenzi, dar și nevoia de a actualiza prețurile, anunțate inițial în 2017. De aceea, site-ul Tesla Semi nu mai conține în prezent nicio referire la prețuri.

Site-ul Tesla Semi, actualizat: Noi specificații și comenzi întrerupte

În ce privește specificațiile, compania a menținut valorile de bază, dar a publicat și date noi, necunoscute până acum. Se păstrează cele două versiuni de autonomie, de 300 de mile (aproximativ 480 km) și 500 mile (aproximativ 800 km), cu camionul complet încărcat (37,2 de tone). Cu această greutate, Tesla Semi ar trebui să accelereze de la 0 la 60 de mile pe oră (0-96,5 km/h) în 20 de secunde, dar și să mențină viteza maximă și pe pante de 5%.

Capacitatea exactă a bateriei nu a fost publicată niciodată, dar producătorul a anunțat un consum de mai puțin de 2 kWh pe milă. Astfel, capacitatea bateriei poate fi aproximată la 600 kWh, respectiv 1.000 kWh, în funcție de versiune. Încărcarea s-ar face până la 70% din capacitate în 30 de minute, cu ajutorul încărcătoarelor Tesla Semi Charger.

VEZI ȘI: Test cu Scania 25 P, primul camion electric din România

Potrivit noul website, Tesla Semi va fi echipat cu 3 motoare independente montate pe punțile din spate, față de 4 anunțate inițial. Tesla estimează economii de până la 200.000 de dolari în primii 3 ani de proprietate, calculate pe baza prețurilor la motorină și electricitate din California.

Elon Musk a anunțat recent începerea producției de serie a modelului cu autonomie de 500 de mile, primele livrări către clienți urmând a fi făcute în 2022. Deși începerea producției era programată inițial pentru 2019, specificațiile sunt încă peste nivelul oferit de concurență.

Din aceeași categorie...

Back to top button