Știri

Situația la frontierele Germaniei cu Cehia și regiunea Tirol a fost relaxată

Conform Inspectoratelor de Poliție Federală din Selb și Rosenheim, citate de publicația verkehrsrundschau.de, situația de la frontierele Germaniei cu Cehia și regiunea Tirol a fost relaxată.

La trei zile de la introducerea restricțiilor de intrare și a controalelor stricte la frontierele Germaniei cu Cehia și regiunea Tirol, miercuri dimineață, situația a rămas în mare parte relaxată.

Situația la frontierele Germaniei cu Cehia și regiunea Tirol a fost relaxată

Cu toate acestea, au existat respingeri ocazionale, în majoritatea cazurilor, șoferii de camion nefiind înregistrați online.

„Astăzi, nu am avut astăzi blocaje de trafic astăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Federală din Selb.

De asemenea, nu au mai există timp de așteptare mari la trecerea frontierei din regiunea Tirol în Bavaria.

„Situația traficului este încă foarte relaxată”, a declarat un purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliției Federală din Rosenheim. Și aici se întâmplă ocazional ca oamenii să fie trimiși înapoi.

Republica Cehă și regiunea Tirolul sunt așa-numitele zone de mutație a virusului. De duminică, doar germanii și străinii cu permis de ședere în Germania au putut intra.

VEZI ȘI: Girteka Logistics a comandat 2.000 de camioane noi Volvo FH

Există unele excepții de intrare pentru lucrătorii din domeniul sănătății, șoferii de camion și alt personal din transportul rutier de marfă, condiția fiind ca aceștia să fie înregistrați online și să prezinte un test COVID negativ, nu mai vechi de 48 de ore.

De vineri, 19 februarie, navetiștii transfrontalieri din Tirol au nevoie de un certificat de la autoritățile germane, pe lângă dovadă că sunt angajați sistemici și sunt solicitați de angajator.

Din aceeași categorie...

Back to top button