Situația traficului în această dimineață

Situația traficului în această dimineață

Centrul infotrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în această dimineață, nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj de atenţionare cu cod galben, potrivit căruia, în intervalul 3 ianuarie, ora 14:00 – 4 ianuarie, ora 12:00. În intervalul menţionat, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), Centrul infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor de autovehicule ca înainte de a porni la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece.

Situația traficului în această dimineață

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

VEZI ȘI: ANM a anunțat cod galben de ninsori

Ce înseamnă Cod galben
Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker