SKF și Einride vor testa împreună transportul electric și autonom

SKF și Einride vor testa împreună transportul electric și autonom
Producătorul suedez de rulmenți SKF și Einride vor testa împreună transportul electric și autonom pe drumuri publice în Suedia.

SKF, cel mai mare producător de rulmenți din lume, și compania suedeză de tehnologie Einride au semnat un semnat un parteneriat prin care vor testa camionul electric și autonom T-Pod în transportul de mărfuri pe drumurile publice între fabricile SKF din Göteborg.

SKF și Einride vor testa împreună transportul electric și autonom

”Odată cu semnarea parteneriatului cu SKF, avem acum clienți în toate segmentele noastre prioritare: retail, bunuri de larg consum și bunuri industriale, de care suntem foarte mândri. Împreună cu ei, vom învăța și vom crește rapid”, spune Jonas Hernlund, director comercial la Einride.

Pentru SKF, vehiculele autonome nu sunt nimic nou. Astăzi, cel mai mare producător de rulmenți din lume folosește camioane autonome, așa-numitele AGV, în fabrici și depozite.

”Vrem să fim proactivi și să încercăm tehnologia care ne oferă noi oportunități de a crea fluxuri logistice eficiente și durabile care să contribuie la obiectivele noastre ambițioase de mediu”, spune Måns Isacsson, șeful logisticii SKF din Suedia.

VEZI ȘI: Volvo Trucks livrează un camion electric pentru ICA Suedia

De asemenea, SKF are planuri și pentru dezvoltarea unei soluție pentru încărcarea și descărcarea automată a camionului, care poate transporta până la 10 tone odată.

Cu toate acestea, operarea camioanelor fără șofer pe drumurile publice necesită o autorizație specială de la Agenția Suedeză de Transport, pe care cele două companii intenționează să o solicite împreună.

Pentru cei care nu știu, Einride a fost primul producător din lume care în 2018 a primit aprobarea de a utiliza pe drumuri publice în scop comercial un camion electric și autonom. Astăzi, compania suedeză oferă o platformă software inteligentă pentru transportul electric și autonom și lucrează împreună cu clienți precum Coca-Cola European Partners , Oatly, Lidl și Electrolux.

Follow #infotrucker