AutoȘtiri

Skoda Kodiaq, ursul de talie mare

Noul SUV al celor de la Skoda se va numi Kodiaq, iar numele pe care cehii l-au pus SUV-ului lor vine de ursul Kodiaq, care trăiește pe o insulă omonimă de lângă coasta sudică a Alaskăi.

Modul de scriere este derivat din limba băștinașilor, populația Alutiiq, litera „Q” fiind caracteristică numelor de animale. O populație de circa 14.000 de oameni care trăiește pe insula Kodiak într-un peisaj sălbatic dar fascinant, Acolo sunt aproximativ 3.500 de urși.

Constructorul din Mlada Boleslav a dorit să puncteze astfel dimensiunile mari și puterea SUV-ului care urmează să apară, asociind imaginea lui cu cea a unui urs Kodiaq.

Skoda Kodiaq, ursul de talie mare

Kodiaq 4x4

Noul SUV de la Skoda va avea o lungime de 4,70 metri și va oferi spaţiu confortabil pentru până la șapte persoane și se comportă excelent atât pe drumuri off-road, cât și pe asfalt.

O altă paralelă care s-a făcut între ursul Kodiak și noua Skoda Kodiaq o reprezintă spiritul de familie. Cu o statură de trei metri și cântărind în jur de 400 kilograme, masculii Kodiak fac parte dintre cele mai puternice specii de urși.

VEZI ȘI: Anvelopele Pirelli prima echipare pentru camioanele MAN

În contrast cu alte specii, ei sunt sociabili și trăiesc în pace: își formează grupuri asemănătoare unei familii, își împărtășesc experiențele și se joacă împreună. Unii urși Kodiak chiar își împart cele mai bune locuri de pescuit somon. Animale inteligente care dezvoltă tehnici și trucuri, la fel cum Škoda aplică cu succes filosofia “Simply Clever”.

Skoda Kodiaq va fi prezentat în cea de-a doua jumătate a anului, care va coincide introducerea la nivel global a campaniei SUV a mărcii cehe. “Discover new grounds” – acesta este motto-ul cu care producătorul auto ceh va lansa Škoda Kodiaq.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button