Slovacia introduce sistemul de viniete electronice pentru autostrăzi

Slovacia introduce sistemul de viniete electronice pentru autostrăzi

Începând cu ianuarie 2016, Slovacia va introduce sistemul de viniete electronice pentru pentru vehiculele de până în 3.5 tone, acesta înlocuind bonurile de hârtie printate, utilizate în prezent.

Prin introducerea sistemului de viniete electronice pentru autostrăzi, Slovacia dorește să simplifice sistemului de cumpărare și verificare, plata taxei de drum urmând să fie făcută prin citirea numărului de înmatriculare cu ajutorul camerelor de luat vederi montate pe autostrăzi.

Vinieta electronică va putea fi achiziţionată direct de pe Internet, cu ajutorul aplicaţiilor pentru telefoane mobile inteligente, de la automatele self-service sau din cadrul staţiilor de alimentare cu carburanţi.

Slovacia introduce sistemul de viniete electronice pentru autostrăzi

Sistemul de viniete electronice ar trebuie să fie funcțional începând cu a doua jumătate a lunii decembrie 2015. Pentru achiziția vinietelor electronice utilizatorul trebuie să introducă numărul de înmatriculare al vehiculului şi ţara unde a fost înmatriculată.

De menționat că, trecerea la acest sistem de plată nu va influența prețul vinietelor.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker