In FocusTop News

Slovenia a extins excepția de prezentare a unui certificat COVID pentru șoferii de camion

Slovenia a extins până pe 22 august excepția prezentării unui certificat COVID pentru șoferii de camion care tranzitează țara. Inițial, această excepție a fost valabilă până pe 16 august.

Astăzi a intrat în vigoare o ordonanță a guvernului sloven care stabilește noi condiții de intrare în Slovenia pentru a reduce riscul de infecție și răspândire a COVID-19. Aceasta include două actualizări cheie.

Slovenia a extins excepția de prezentare a unui certificat COVID pentru șoferii de camion

Una se referă la dovada vindecării, vaccinării sau testării (certificat COVID), iar a doua la excepțiile privind tranzitarea țării de către persoanele fără reședință permanentă în Slovenia.

VEZI ȘI: CNSU discriminează șoferii profesioniști în raport cu sportivii și artiștii, spune UNTRR

Astfel, persoanele care prezintă un certificat COVID la intrarea în Slovenia sunt scutite de intrarea în carantină timp de 10 zile. De asemenea, ordonanța introduce cinci excepții de la carantină și prezentarea unui certificat COVID până la 22 august:

  • persoanele detașate pentru a îndeplini servicii de transport internațional care părăsesc Slovenia în mai puțin de 12 ore de la trecerea frontierei. La trecerea frontierei, persoana trebuie să prezinte ori Anexa 3 la comunicarea Comisiei Europene privind punerea în aplicare a „benzilor verzi” sau un alt document adecvat care arată că aceste persoane au fost trimise de către angajatorul lor.
  • persoanele care dețin sau închiriază terenuri în zona de frontieră sau de ambele părți ale frontierei de stat și traversează frontiera de stat cu o țară vecină în scopul desfășurării de lucrări agricole și forestiere și se întorc în Slovenia în termen de 10 ore de la trecerea frontierei (acest excepție se aplică și membrilor apropiați ai familiei și altor persoane cu domiciliul înregistrat la aceeași adresă atunci când călătoresc împreună);
  • lucrătorii transfrontalieri care sunt angajați într-un stat membru al UE sau într-o țară din spațiul Schengen și care au reședința la 10 kilometri distanță aeriană de granița comună a Sloveniei și de o țară vecină și care se întorc în termen de 5 zile de la trecerea frontierei;
  • persoanele fără reședință în Slovenia care sunt în tranzit prin această țară și părăsesc Slovenia în cel mai scurt timp posibil sau în termen de 12 ore de la intrare;
  • copii sub 15 ani care trec frontiera alături de membri apropiați ai familiei care nu au fost puși în carantină la domiciliu sau nu li s-a refuzat intrarea în Slovenia, respectiv care se află într-un grup organizat însoțiți de un profesor sau supraveghetor care nu au fost puși sub carantină la domiciliu sau nu li s-a refuzat intrarea în Slovenia;

Începând cu 23 august 2021, intrarea în Slovenia, inclusiv tranzitul prin această țară, nu va mai fi posibil fără prezentarea unui certificat COVID.

Din aceeași categorie...

Back to top button