Știri

Slovenia a închis total granițele cu Italia pentru vehiculele comerciale de peste 7.5 tone

Joi, 12 martie 2020, ora 22:00, Slovenia a închis total granițele cu Italia pentru vehiculele comerciale de marfă de peste 7.5 tone, ca măsură de combatere a epidemiei de coronavirus.

Slovenia a închis complet granițele cu Italia pentru trenuri, autocare și vehiculele comerciale de marfă de peste 7.5 tone, pe termen nelimitat, în baza Deciziei nr. 20/12 martie 2020 a ministrului sănătății, Ales Sabeder, publicată în Monitorul Oficial pe 12 martie 2020, cu aplicare de la orele 22:00 ale aceleiași zile, privind lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Slovenia a închis total granițele cu Italia pentru vehiculele comerciale de peste 7.5 tone

Decizia prevede că, pentru a preveni răspândirea COVID-19, traficul de mărfuri din Italia să nu mai poată tranzita Slovenia, cu excepția transportului de trimiteri poștale, medicamente, echipamente de protecție și materiale medicale și asistență de voluntariat.

VEZI ȘI: Germania va implementa o serie de măsuri de susținere a transportatorilor rutieri

Conform informațiilor furnizate publicației noastre de Ambasada României în Republica Slovenia, decizia nu se aplică cetățenilor sloveni, persoanelor cu reședința permanentă sau temporară în Slovenia și vehiculelor comerciale de mărfuri a căror destinație finală este Slovenia. 

Vehiculele comerciale de marfă de peste 7.5 tone, care se aflau pe teritoriul Sloveniei la data intrării în vigoare a acestui ordin au dreptul să părăsească teritoriul Sloveniei cât mai curând posibil.

Din cauza acestei decizii speciale, la punctele de frontieră ale Sloveniei cu Italia, Croația și Ungaria s-au format cozi mari de camioane.

Din aceeași categorie...

Back to top button