Știri

Slovenia: Amendă de 5.000 de euro pentru șofer pentru fraudarea tahografului

Poliția din Slovenia a avertizat că pentru fraudarea tahografului se poate aplica o amendă de 5.000 de euro pentru șofer și una de 24.000 de euro pentru compania de transport.

Polițiștii sloveni au intensificat în ultimele săptămâni controalele asupra camioanelor înmatriculate în alte țări cu privire la timpii de condus și de odihnă și starea tehnică a aparatelor de înregistrare.

La un control de săptămâna trecută, inspectorii au oprit un grup de trei camione de la aceeași companie de transport. În timpul controlului au fost detectate nereguli în utilizarea tahografelor, care nu înregistrau corect datele.

Pentru a confirma suspiciunea, ofițerii de poliție au comandat o inspecție specială a tahografului, într-un atelier autorizat, care a confirmat că tahograful și elementele asociate au fost modificate. Mai exact, fusese refăcut senzorul de mișcare și instalat un microcip ce permitea utilizarea unei telecomenzi. Echipamentul de fraudare a fost eliminat în timpul inspecției.

Tot în cadrul inspecției tehnice s-a descoperit că sistemul ABS avea o defecțiune, discurile de frână erau uzate, iar sistemul de control al emisiilor (SCR) era inoperabil. Ca parte a controlului, polițiștii au descoperit numeroase încălcări ale regulilor privind timpii de condus.

VEZI ȘI: Firmă de transport amendată cu 60.000 de euro, în Danemarca

Poliția din Slovenia a avertizat că, dacă fraudarea tahografului este descoperită și confirmată într-un atelier specializat, se poate aplica o amendă de până la 5.000 de euro pentru șofer și una de până la 24.000 de euro pentru companie.

Comunicatul mai afirmă că polițiștii își vor îmbunătăți în continuare abilitățile și echipamentul pentru detectarea acestor nereguli, iar inspecțiile de acest tip se vor intensifica.

Din aceeași categorie...

Back to top button