ȘtiriTop News

Slovenia cere certificat COVID pentru șoferii de camion de la 16 august

Începând de la 16 august, Slovenia va cere prezentarea unui certificat COVID pentru șoferii implicați în transport internațional, chiar dacă aceștia doar tranzitează țara.

Slovenia aplică de astăzi noi reguli pentru intrarea în țară, devenind obligatorie prezentarea unui certificat COVID care să ateste că posesorul este vaccinat, testat negativ sau a trecut recent prin boală.

Slovenia cere certificat COVID pentru șoferii de camion de la 16 august

Timp de o lună, până la 15 august, de la această regulă vor fi scutiți doar șoferii implicați în transport internațional și persoanele aflate în tranzit, urmând a părăsi țara în 12 ore.

După 16 august, și șoferii de camion vor trebui să prezinte un certificat COVID la intrarea în Slovenia. Astfel, în țară vor putea intra din a doua jumătate a lunii viitoare doar șoferii vaccinați, testați negativ sau care au trecut recent prin boală și au anticorpi.

VEZI ȘI: O nouă conexiune de feribot între Rostock și Stockholm, de la 30 august

Comisia Europeană a introdus de la 1 iulie certificatul electronic privind COVID, pentru înlesnirea călătoriilor în UE. Certificatul este gratuit, securizat și accesibil oricărui european.

El va demonstra vaccinarea, testarea sau vindecarea, oferind cetățenilor mai multe opțiuni de călătorie. Certificatul este disponibil pe hârtie sau în format electronic.

Certificatul COVID poate fi obținut în România de la adresa https://certificat-covid.gov.ro. Mai multe detalii despre certificat pot fi găsite aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button