ȘtiriTop News

Slovenia interzice camioanelor să depășească pe autostrăzi

Începând de la 1 noiembrie 2021, Slovenia va interzice camioanelor să depășească alte vehicule pe întreaga rețea de autostrăzi.

În acest an, Slovenia a introdus o interdicție de depășire pentru camioane de peste 7,5 tone pe segmentul dintre Šentilj și Kopru al autostrăzii A1.

Slovenia interzice camioanelor să depășească pe autostrăzi

Conform autorităților, interdicția, valabilă pe timpul zilei, a avut efectele scontate, îmbunătățind fluența traficului. De aceea, Ministerul Infrastructurii din Slovenia a decis, în colaborare cu DARS, operatorul sistemului de taxe de drum, extinderea acestei interdicții pe toate autostrăzile.

Astfel, începând de la 1 noiembrie, Slovenia interzice camioanelor de peste 7,5 tone să depășească alte vehicule pe întreaga rețea de autostrăzi. Anunțul a fost făcut de ministrul Instrastructurii, Jernej Vrtovec.

VEZI ȘI: Slovenia cere Certificat Covid pentru șoferii de camion începând de la 16 august

Vor exista însă două excepții:

  • în primul rând, interdicția este valabilă doar pe timpul zilei. Noaptea, când traficul este mai liber, camioanele vor putea depăși alte camioane sau vehicule mai lente
  • interdicția nu se aplică pe secțiunile de autostradă cu 3 benzi.

Nerespectarea interdicției se va pedepsi cu amendă de 300 de euro.

Prin această măsură, Slovenia își propune atât îmbunătățirea fluenței traficului, cât și creșterea nivelului de siguranță.

Din aceeași categorie...

Back to top button