Camioane

Snel Logistic vrea curse zilnice de 400 km cu un DAF CF Electric

Compania Snel Logistic Solutions din Deinze a primit primul model DAF CF Electric livrat în Belgia, cu care vrea să facă zilnic curse de 400 km.

Snel Logistic Solutions, Transportatorul Anului 2020 în Belgia, s-a angajat de mulți ani în tranziția spre sustenabilitate. Compania folosește la scară largă vehicule alimentate cu HVO, un biodiesel produs din deșeuri agricole care reduce emisiile de CO2 ale camioanelor cu 89%.

Snel Logistic vrea curse zilnice de 400 km cu un DAF CF Electric

”Scopul nostru este să eliminăm și restul de 11%. De aceea am investit într-un camion electric. Am investigat de mult această posibilitate, dar până de curând autonomia limitată ne-a împiedicat să facem acest pas. 100 km este prea puțin pentru a organiza transporturi eficiente”, a declarat CEO-ul Gert Snel.

Factorul decisiv a fost lansarea noii generații CF Electric, cu autonomie de 200 km. Capul tractor electric va fi folosit în regiunea HAM, pentru livrările unui retailer important.

”Camionul va face curse atât ziua, cât și noaptea, cu 90 de minute de încărcare între schimburi. Astfel, el va putea acoperi aproximativ 400 km zilnic. Fiecare șofer va conduce maxim 9 ore. Rămân 6 ore pentru încărcare, mai mult decât suficient. La depozitul nostru din HAM aveam o stație de încărcare rapidă, alimentată 100% cu electricitate eco”, a mai spus Gert Snel.

VEZI ȘI: Betonieră hibrid gaz-electric, cu mixerul montat pe semiremorcă

”Clienții noștri ne împărtășesc strategia de sustenabilitate. Va fi un proces de învățare pentru ambele companii. De exemplu, planificarea trebuie ajustată pentru a ajunge la curse regulate, inclusiv duminica. După 6 luni vom decide cât de repede putem introduce în operațiuni și alte camioane CF electrice”.

Modelul DAF CF Electric achiziționat de Snel Logistic are un motor de 210 kW, care oferă un cuplu instant de 2.000 Nm. Bateria litiu-ion de ultimă generație are o capacitate de 350 kWh (315 kWh utili), ce oferă o autonomie de 200 km (până la 220 km). Încărcarea rapidă a bateriilor, la 250 kW, se poate face în doar 75 de minute.

DAF vinde în prezent modelul CF Electric în versiuni cap tractor 4×2 (masă maximă în combinație de 37 de tone) și rigid 6×2 (masă maximă 27 de tone). Recent, producătorul a lansat și modelul LF Electric, de 19 tone. Acesta are o sarcină utilă de 11,7 tone și o autonomie de până la 280 km.

Din aceeași categorie...

Back to top button