Știri

Încă un șofer de camion decedat într-un accident rutier în Germania

Încă un șofer de camion și-a pierdut viața într-un grav accident rutier pe autostrada A3, produs într-un blocaj de trafic, în Germania.

Miercuri, 8 iunie, un șofer de camion a decedat într-un grav accident rutier pe A3, produs în apropiere de Erlangen. La intersecția Fürth-Erlangen, acesta a intrat în plin în camion din față, care era staționat într-un blocaj de trafic.

Încă un șofer de camion decedat într-un accident rutier în Germania

În urma impactului, din cabina camionului nu a rămas mai nimic. Cu mare dificultate serviciile de urgență au reușit să scoată ansamblul blocat din capătul blocajului. Deși șoferul a primit îngrijiri medicale la fața locului, la aproximativ o oră de la producerea accidentului acesta a decedat.

VEZI ȘI: Restricții de circulație pentru camioane, în perioada 11 – 13 iunie

Blocajul care l-a condamnat pe șofer la moarte a fost cauzat de un camion rămas în pană de cauciuc la câțiva kilometri mai în față, în apropiere de Höchstadt, pe banda din dreapta, potrivit centrului de operațiuni al poliției. Ca urmare, s-a format o coadă care a ajuns până la intersecția Fürth-Erlangen. În urma accidentului, autostrada A3 spre Würzburg a fost complet închisă.

Accident similat și pe autostrada A1

Un accident grav de circulație, tot cu lovire din spate s-a produs pe 2 iunie, pe autostrada A1, în zona intersecției Ahlhorn. Șoferul unui camion, un bărbat din Belarus, a intrat aproape fără să frâneze într-un autorulotă care era staționat la capătul unui ambuteiaj. Forța impactului a împins autorulota de pe banda din dreapta pe banda centrală a autostrăzii cu trei benzi.

Camionul cu semiremorcă a intrat în coliziune apoi pe banda din dreapta cu o mașină care se deplasa încet în fața autorulotei. Cabina camionului a fost grav avariată în urma impactului. Plăcile de oțel transportate de camion au pătruns prin peretele frontal al semiremorcii oprindu-se între cabina și șasiu. Ca urmare, cabina șoferului s-a înclinat în față.

Încă un șofer de camion mort într-un accident, produs într-un blocaj de trafic, în Germania

Rănit grav, șoferul camionului a reușit să se autoextragă din cabină. Două persoane în vârstă de 62 și 65 de ani, care se aflau în autorulotă, au suferit răni ușoare. De asemenea, câinele care-i însoțea pe cei doi a scăpat nevătămat.

Ocupanții autoturismul, un cuplu în vârstă de 43 de ani, au suferit răni ușoare. Toate persoanele implicate în accident au transportate cu o ambulanță la spitalele din apropiere.

Tot mai multe accidente rutiere cu lovire din spate

Din păcate, conform statisticilor, astfel de accidente au devenit tot mai frecvente pe șoselele din Europa, mai ales în Germania, unde valorile de trafic pe autostradă sunt semnificativ mai ridicate.

De aceea, vă reamintim că la volan trebuie să vă păstrați starea de alertă și să fiți atenți la trafic, iar dacă simțiți că sunteți obosiți să vă opriți. În plus, dacă aveți sisteme de frânare automată, vă recomandăm să nu-l mai dezactivați. Acestea pot face diferența între viața și spital sau moarte.

De asemenea, nu vă supraevaluați abilitățile de condus. Nimeni nu a reușit să bată legile fizicii.

Din aceeași categorie...

Back to top button