Știri

Șofer ceh de camion cercetat penal în Germania pentru teste COVID false

Folosești teste COVID false pentru a fenta măsurile impuse la unele frontiere UE? Mai gândește-te o dată! Un șofer ceh de camion este cercetat penal în Germania, după ce a prezentat la frontieră două teste COVID false.

Joi, 18 martie, un șofer ceh de camion care se îndrepta spre Germania a fost oprit pentru verificări la punctul de trecere a frontierei de lângă Eschlkam (districtul Cham). În timpul verificărilor, șoferul în vârstă de 38 de ani a prezentat două teste COVID, unul de la finalul lunii februarie și altul de la începutul lunii martie, care s-au dovedit a fi false.

Șofer ceh de camion cercetat penal în Germania pentru teste COVID false

Conform poliției, șoferul ceh a scăpat de mai multe ori până acum, depistarea lui fiind posibilă în urma prelungirii controalelor COVID la frontierele cu Cehia și zona Tirol.

VEZI ȘI: Premierul austriac așteaptă o renunțare rapidă la testele COVID din Tirol

În urma celor constatate, șoferul ceh a primit o amendă cauțiune de 2700 de euro și i-a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru fals de către procuratura din Regensburg. Acestuia i s-a permis să-și continue călătoria după achitarea amenzii – dar în direcția opusă. Ofițerii germani i-au interzis intrarea în Germania și l-au trimis pe bărbat înapoi în Cehia.

Fenomenul utilizării testelor COVID false pentru a fenta măsurile COVID impuse la frontiere de anumite state a luat amploare în rândul șoferilor de camion, inclusiv a celor români. Din acest motiv, tragem un semnal de alarmă asupra riscurilor la care se expun cei care folosesc astfel de practici, amenda fiind ultima problemă.

Din aceeași categorie...

Back to top button