Șofer de camion cercetat penal, în Germania, pentru rele tratamente aplicate animalelor

De la un accident rutier minor s-a ajuns la dosar penal, în Germania
Un șofer de camion implicat într-un accident rutier minor, în Germania, s-a ales cu dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor, nerespectarea condițiilor de transport și alte abateri de la legislație.

Totul a plecat de la un accident rutier minor petrecut, joi, 26 martie, în jurul orei 06:00 dimineața, pe autostrada A3 Fürth/Erlangen. Mai exact, într-o zonă îngustată din cauza unor lucrări, o mașină și un camion s-au atins ușor, pagubele fiind estimate la aproximativ 4.000 de euro.

Șofer de camion cercetat penal, în Germania, pentru rele tratamente aplicate animalelor

În urma cercetărilor efectuate de poliția rutieră din Erlangen s-a constatat că șoferul se deplasa din direcția Nordrhein-Westfalen spre München și transporta 32 de vite. Animalele au început să se agite și pentru că nu erau asigurate corespunzător au început să se miște în camion. Acest lucru a făcut camionul să se balanseze și așa s-a ajuns la accident.

Animalele erau în continuare foarte agitate și polițiștii au solicitat documentele de transport și informații despre îngrijirea animalelor.

De asemenea, au solicitat și acte care să dovedească data ultimei dezinfecții a vehiculului, dar șoferul nu a avut niciun document în acest sens. În plus, șoferul nu a putut prezenta niciun document care să confirme că putea să efectueze transporturi cu animale.

VEZI ȘI: Weekend scump pentru un transportator olandez în Danemarca

Polițiștii au solicitat intervenția unei echipe de la Departamentul de Medicină Veterinară din Erlangen care a solicitat ca animalele să fie descărcare urgent într-o localitate din apropiere și să fie îngrijite corespunzător, hrănite și adăptate, înainte ca șoferul să-și continue drumul.

La verificarea cardului tahograf s-a constatat și că șoferul folosea un card pe numele unei alte persoane, iar pe cardul lui s-au descoperit o serie de încălcări ale timpilor de condus și odihnă. De asemenea, acesta nu a putut prezenta documente referitoare la forma de angajare, de plată a salariul și a asigurărilor sociale.

Polițiștii au întocmit un proces verbal cu toate neregulile constatate, iar autoritățile competente au deschis un dosar de cercetare penală împotriva șoferului și a angajatorului său pentru rele tratamente aplicate animalelor, pentru nerespectarea condițiilor de transport și toate celelalte nereguli descoperite.

Follow #infotrucker