Știri

Germania: Noi controale privind respectarea distanței legale între vehicule

Un șofer cubanez de camion a simțit pe propriul portofel rigorile legislației din Germania privind respectarea distanței legale între vehicule.

Sprijinită de către grupul de operare a dronelor din cadrul unității de operațiuni tehnice, poliția rutieră din Neuruppin a efectuat un control de amploare pe A24 la Netzband (Ostprignitz-Ruppin) care a vizat respectarea distanței legale între vehicule de către șoferii de camion.

Germania: Noi controale privind respectarea distanței legale între vehicule

În total, au fost depistați 23 de șoferi de camion care nu au respectat distanța legală minimă de 50 de metri față de vehiculul din față. După ce a fost identificată infracțiunea, șoferii camioanelor au fost opriți în prima parcare și amendați. Campion negativ a fost un șofer cubanez aflat la volanul unui camion înmatriculat în Polonia a cărui distanță măsurată față de vehiculul din față a fost de numai aproximativ 15 metri.

VEZI ȘI: Schmitz Cargobull EcoPack: cutia aerodinamică reduce consumul cu 3%

Abateri privind timpii de condus și odihnă

Unsprezece dintre șoferii de camion controlați au încălcat, de asemenea, timpii de conducere și odihnă. Agenții de poliție au împiedicat un șofer ucrainean să-și continue deplasarea deoarece camionul avea defecte tehnice grave la sistemul de frânare. Un inspector tehnic a clasificat camionul ca fiind un pericol uriaș pentru trafic.

Pentru siguranța traficului, punctul pde control a fost presemnalizat prin semne de circulație cu mai bine un kilometru înainte, iar viteza a fost redusă treptat până la 40 km/h. 81 de șoferi au condus mai repede pe acest segment, cea mai mare viteză înregsitrată fiind a unui șofer neamț, acesta rulând cu 83 km/h.

Din aceeași categorie...

Back to top button