Știri

Sofer de camion beat condamnat la 2 ani si 3 luni de inchisoare

Sofer de camion beat, care a generat un accident rutier, dupa ce a consumat vodca si bere cu alti soferi de camion, a fost închis pentru 27 de luni.

Franciszek Staranowicz, în vârstă de 56 de ani, a apărut la Northampton Crown Court săptămâna trecută, după ce a pledat vinovat pentru prejudicii grave și conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Franciszek Staranowicz se afla la volanul camionului sau, model Volvo Trucks deținut de firma poloneză PW Sebo-Trans, pe soseaua A5199 de lângă Creaton, când a virat în calea unui Ford Focus condus de o femeie in varsta de 61 de ani. In urma impactului automobilul Ford a fost rasucit si proiectat spre axul drumului, provocand blocare acestuia. Soferul camionului a fost pus sub urmarire penala pentru vatamare corporala grava si consum de bauturi alcoolice la volan.

In urma cercetarilor la fata locului, s-a constatat ca Staranowicz s-a oprit cu o noapte inainte in Crick, unde a petrecut cu vodcă și bere toata noaptea, alaturi de alti soferi de camion, după livrarea de carne pe care o avusese în Marea Britanie în acea zi. Soferul polonez a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicata de acesta fiind de doua ori mai mare decat limita legala acceptata.

Sofer de camion beat condamnat la 2 ani si 3 luni de inchisoare

Femeia, care tocmai isi lasase sotul la spital pentru un tratament de carncer, a fost in coma timp de 7 zile datorita loviturilor suferite la nivelul capului si cutiei toracice. La sapte luni de la accident, femeia sufera in continuare de pierderi de memorie severe si nu se poate deplasa decat cu ajutorul unui cadru special.

In fata judecatorului, soferul polonez de camion si-a aratat regretul pentru cele intamplate si pentru faptul ca o persoana sufera din vina sa.

In replica, judecatorul Rupert Mayo, s-a aratat ingrijorat de faptul ca soferul polonez a condus mai intai pe autostrada M1, inainte sa intre pe drumul national A5199. „Ca sofer profesiionist ar trebui sa stii ca un camion de 40 tone este o arma letala” a adaugat acesta.

Staranowicz a fost condamnat la 2 ani si 3 luni de inchisoare si i s-a suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice din Regatul Unit timp de 28 de luni.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button