Șofer de camion cu atestat ADR fals, prins în Germania

Șofer de camion cu atestat ADR fals, prins în Germania

Poliția germană din regiunea Mittelfranken a depistat un șofer de camion care avea atestat ADR fals, cumpărat din frontiera Germaniei cu Cehia.

În cadrul unui control al transportului rutier internațional de mărfuri, poliția de autostradă din Erlangen a oprit pentru verificări un camion încărcat cu 19,5 tone de mărfuri periculoase UN3264 (lichid anorganic coroziv acid) din Clasa 8 (Substanțe corozive).

Șofer de camion cu atestat ADR fals, prins în Germania

În urma verificării documentelor puse la dispoziție de șofer, agenții de poliție au constatat că atestatul ADR (certificatul pentru transport de mărfuri periculoase) are caracteristici de falsificare.

VEZI ȘI: Din 2021, EVW Holding a devenit TH Trucks

În urma interogatoriului, șoferul le-a recunoscut polițiștilor germani că a cumpărat atestatul ADR fals la frontiera cu Cehia, pentru a fi angajat la companie.

Atestatul ADR este un permis care-i permite șoferului să efectueze transport rutier de mărfuri periculoase pe drum. După consultarea cu Procuratura din Erlangen, agenții de poliție l-au sancționat pe șofer cu o amenda garanție de 300 de euro.

De asemenea, șoferului nu i s-a mai permis să-și continue drumul,iar până la sosirea unui șofer cu certificat ADR valid.

Follow #infotrucker