Știri

Șofer de camion „kamikaze” suprins de o cameră de bord în Elveția

Depășirea periculoasă a unui șofer de camion „kamikaze”, pe o autostradă din Elveția, a fost suprinsă de o cameră de bord. Acum, acesta riscă un dosar penal și revocarea permisului de conducere.

Șofer de camion "kamikaze" suprins de o cameră de bord în Elveția

Vineri, 5 februarie, șoferul unui camion cu semiremorcă basculabilă a efectuat o depășire periculoasă pe banda de urgență, la o intrare pe autostrada A1 lângă Wangen an der Aare (cantonul Berna). Întreaga scenă a fost înregistrată de camera de bord a unui camion aflat în spate.

Mai exact, șoferul de camion ”kamikaze” s-a încadrat într-o depășire prin partea dreaptă a unui alt camion care rula pe autostradă, accelerând pe banda de urgență, în loc să lase suficient spațiu între cele două vehicule și să aștepte pentru a intra în trafic.

VEZI ȘI: 25% din accidentele de pe autostradă, din Germania, au drept cauză nerespectarea distanței de siguranță

Compania de transport, unde șoferul ”kamikaze” este angajat a luat primele măsuri duminică după-amiază după ce imaginile au ajuns virale.

Pe lângă sancțiunea internă, șoferul riscă un dosar penal, revocarea permisului auto, plus câteva amenzi consistente, deoarece acesta a încălcat de două ori legea circulației – utilizarea benzii de urgență fără motiv valid și depășire prin partea dreaptă, a explicat un avocat pentru publicația 20min.ch.

Din aceeași categorie...

Back to top button