Șofer de camion lituanian amendat în Germania cu peste 32.000 euro

Șofer de camion lituanian amendat în Germania cu peste 32.000 euro
Șofer de camion lituanian amendat de poliția germană cu peste 32.000 de euro, pentru că nu a asigurat corespunzător marfa transportată și a încălcat timpii de condus și odihnă.

În cadrul unei acțiuni de control, petrecută pe 27 august, poliția din Hersfeld-Rotenburg a oprit un camion înmatriculat în Liuania pentru că prelata semiremorcii prezenta umflături în mai multe locuri.

Șofer de camion lituanian amendat în Germania cu peste 32.000 euro

Pentru că bănuiau că marfa nu a fost ancorată corespunzător, polițșitii au tras camionul pe dreapta și au constatat și alte nereguli.

În momentul în care șoferul de camion lituanian în vârstă de 28 de ani a deschis ușile din spate, polițiștii și-au văzut bănuielile confirmate, marfa de pe paleți nefiind ancorată deloc în interior.

Șoferul avea la dispoziție chingi de ancorare, însă acesta nu le-a folosit la plecare. Astfel, agenții de poliție l-au obligat să ancoreze marfa pentru a putea pleca mai departe.

Polițiștii au controlat documentele de transport și datele de pe tahograf și au descoperit mai multe neregului în ceea ce privește pauzele de repaus și odihnă.

VEZI ȘI: De la 1 septembrie 2019 se ridică restricția de tonaj pe DN 7 la Dedulești

Astfel, s-a constatat că în medie șoferul de camion lituanian conducea 16 ore pe zi, fără să efectueze pauzele obligatorii.

Toate neregulile descoperite au dus la o amendă de peste 32.000 de euro, amenda pentru firma de transport urmând a fi sensibil mai mare.

Polițiștii l-au obligat pe șofer să-și efectueze pauza, după care i-au permis să-și continue drumul.

Polițișii au predat procesele verbale întocmite și toate actele constatatoare agenților Biroului federal pentru Transportul de mǎrfuri din Germania (BAG) care urmează să pună în aplicare sancțiunile pentru șofer și pentru compania de transport angajatoare.

Follow #infotrucker

3 comentarii

 1. dorel

  03/09/2019 at 6:43 PM

  Mda daca ar avea autostrazi fara sa fie in lucru ai putea sa ti faci programul de condus dar cred ca toti soferi de camion si zic toti inclusiv nemti urasc drumurile din germania .(autostrazile ) Mai se tin si cu nasul pe sus autoritatile din germania ca au drumuri de mare viteza … 20 30 km si hop lucrari stauri cat cuprindesi vor program timpi de condus…

  • Adrian

   03/09/2019 at 7:06 PM

   Bine ca poti sa-l faci in Romania…

  • CASIAN

   04/09/2019 at 12:49 PM

   Domnule Dorel, numele dumneavoastra ne spune tot :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.