Șofer de camion polonez amendat pentru manipularea tahografului în Danemarca

Șofer de camion polonez amendat pentru manipularea tahografului în Danemarca
Un șofer de camion polonez și transportatorul pentru care lucrează au aflat pe pielea lor că manipularea tahografului utilizând un magnet în Danemarca "costă" 275.000 de coroane daneze (aprox. 36.000 de euro).

Pe 14 martie 2019, un camion cu numere de Polonia condus de un șofer din aceeași țară a fost oprit de agenții Tungvognscenter Syd pe autostradă, lângă Kolding.

Șofer de camion polonez amendat pentru manipularea tahografului în Danemarca

În timpul controlului, șofer de camion polonez în vârstă de 50 de ani a devenit agitat, ulterior agenții de poliție aflând și motivul.

Aparatul tahograf al camionului său nu înregistra timpii de condus și odihnă, motiv pentru care agenții de poliție au efectuat un control amănunțit, în urma căruia au descoperit că pe senzorul care transmite semnalul de la cutia de viteze la tahograf era montat un magnet, pentru a opri înregistrarea timpului de condus.

Mai mult, înregistrările ultimei luni au arătat că șoferul de camion polonez a utilizat magnetul pentru a frauda timpii de condus și odihnă nu mai puțin de 10 ori.

VEZI ȘI: 48.000 de euro amendă în Danemarca pentru încălcarea legislației privind tahograful

Pentru încălcarea gravă a legislației privind timpii de condus și odihnă, atât șoferul de camion polonez, cât și compania de transport la care acesta este angajat, au primit o amendă cumulată de 275.000 DKK, aproximativ 36.000 de euro.

Deoarece nu a putut efectua plata amenzii pe loc, camionul a fost sechestrat de poliția daneză.

Cazul va fi adus în fața instanței, unde procurorul de caz va cere suspendarea dreptului de a mai conduce în Danemarca pentru șoferul de camion polonez.

Follow #infotrucker