Știri

Șofer de camion român condamnat în Anglia pentru transport ilegal de imigranți

Natanael Mateu a fost condamnat la 21 de luni de închisoare de un tribunal din Anglia pentru transport ilegal de imigranți, anunță Hull Daily Mail.

Șoferul de camion de origine română a încercat să treacă ilegal în Marea Britanie doi cetățeni albanezi de 18 și 28 de ani în schimbul a 1.000 de lire sterline de persoană.

Șofer de camion român condamnat în Anglia pentru transport ilegal de imigranți

Mateu a fost prins pe 30 iulie 2017, atunci când feribotul pe care se afla camionul său cu destinația Marea Britanie din Rotterdam (Olanda) a acostat în portul King George Dock.

La controlul cu raze X, oficialii britanici i-au descoperit pe cei doi albanezi la bord, ascunși într-un compartiment special amenajat.

Prins în fapt, Natanael Mateu a recunoscut că avea în plan să-i introducă ilegal în Marea Britanie pe cei doi albanezi, motiv pentru care a fost reținut.

În vârstă de 24 de ani, șoferul de camion român vine dintr-o familie creștină respectată și este unul dintre cei șase frați angajați la firma de transport a tatălui său.

VEZI ȘI: Siemens va construi prima autostradă electrificată din Germania

Se pare că acesta începuse să consume droguri, iar banii nu îi mai ajungeau, așa că a decis să încalce legea.

Pentru fapta sa, Natanael Mateu a fost condamnat la 21 de luni de închisoare cu executare, iar cei doi albanezi au fost trimiși înapoi la Rotterdam.

Avocatul său a spus că Mateu și-a dorit să-și execute pedeapsa într-o închisoarea din România pentru a fi mai aproape de familie.

Din aceeași categorie...

Back to top button