Șofer de camion român depistat cu o alcoolemie de 3.14 g la mie în Germania

Șofer de camion român depistat cu o alcoolemie de 3.14 g la mie în Germania
Șofer de camion român depistat cu o alcoolemie de 3.14 g la mie, în cadrul unui control de rutină efectuat de poliția din Südhessen într-o parcare de camioane.

Poliția din Südhessen a efecrtuat un controlul de rutină duminică seara în parcarea de camioane din zona Mörfelden-Walldorf, aflată pe autostrada A 5.

Șofer de camion român depistat cu o alcoolemie de 3.14 g la mie în Germania

În urma testării cu aparatul etilotest, mai mulți șoferi de camion au fost depistați cu o alcoolemie peste limita legală, cea mai mare valoare (3.14 g la mie) fiind înregistrată la un șofer de camion român, aflat în perioada de odihnă.

VEZI ȘI: Bosch Secure Truck Parking și-a mărit rețeaua de parcări pentru camioane

Acestuia i-a fost interzis să părăsească parcarea luni dimineață, conform programului său inițial, agenții de poliție blocându-i camionul pentru a se asigura că nu pleacă nicăieri din parcare.

Românul în vârstă de 55 de ani nu a fost singurul care a consumat alcool în parcare și a fost descoperit în timpul acestui control de rutină, dar valorile sale au fost cele mai mari înregistrate de poliția din Südhessen.

În urma numeroaselor constatări de acest gen, poliția a decis să intensifice controalele în weekend pentru a preveni ca șoferii de camion care consumă alcool în perioadele de repaus și odihnă să plece la drum înainte ca alcoolul să fi dispărut complet din sânge.

Follow #infotrucker