Știri

Șofer de camion român depistat în Germania cu o alcoolemie de 3.37 la mie

Un șofer de camion român a fost sancționat cu o amendă-garanție de 1.000 de euro, după ce poliția germană l-a depistat la volan având o alcoolemie de 3.37 la mie.

Miercuri seară, în jurul orei 23:00, mai mulți participanți la trafic au informat poliția că un camion cu semiremorcă care circulă pe autostrada A 1 are un mers șerpuit pe drum.

Șofer de camion român depistat în Germania cu o alcoolemie de 3.37 la mie

În urma apelurilor de urgență, o patrulă a poliției de autostradă din Bad Oldesloe a interceptat și oprit pentru verificări camionul cu semiremorcă în cauză, la ieșirea spre Stapelfeld.

Deoarece din cabina camionului se simțea un puternic miros de alcool, polițiștii l-au testat pe șoferul camionului cu aparatul etilotest, acesta indicând o alcoolemie de 3.37 la mie.

Șoferului român în vârstă de 38 de ani i-au fost recoltate suplimentar probe de sânge, iar permisul de conducere i-a fost confiscat. Conform comunicatului poliției din Ratzeburg, șoferul a fost sancționat cu o amendă-garanție de 1.000 de euro și i s-a interzis să mai continue drumul.

VEZI ȘI: Planurile președinției Croației a Consiliului UE privind Pachetul de Mobilitate și infrastructura

O anchetă privind conducerea camionului sub influența alcoolului este în curs de derulare împotriva sa, acesta riscând sancțiuni printre cele mai dure

Vă reamintim că, în decembrie 2019, un șofer de camion ceh a fost condamnat de tribunalul din Passau la doi ani și trei luni de închisoare pentru efectuarea unei manevre de depășire extrem de periculoase, pe B12 în zona Freyung.

Din aceeași categorie...

Back to top button