Știri

Șofer de camion român prins cu magnet și emulator AdBlue în Elveția

Un șofer de camion român în vârstă de 36 de ani a fost prins cu magnet și emulator AdBlue în urma unui control în trafic în cantonul Schaffhausen (Elveția).

Conform unui buletin informativ al poliției din cantonul Schaffhausen, Elveția, pe data de 23 mai 2017, în urma unei acțiuni de control a camioanelor în trafic, șoferul român al unui camion controlat a fost acuzat de manipularea tahografului și a sistemul AdBlue, respectiv depășirea înălțimii legale din Elveția cu 14 cm.

Șofer de camion român prins cu magnet și emulator AdBlue în Elveția

În timpul controlului efectuat asupra perioadelor de condus și odihnă, agenții de control elvețieni au stabilit că șofer de camion român a condus fără card introdus în aparatul tahograf.

De asemenea, s-a constat că senzorul tahografului a fost manipulat cu un magnet, pe care șoferul l-a predat poliției.

Controlul efectuat asupra sistemului de post-tratare al emisiilor a ridicat suspiciuni cu privire la utilizarea unui emulator AdBlue. Astfel, la o analiză mai atentă a agenților de control, aceștia au descoperit montat în zona pedalierului un dispozitiv de manipulare a sistemului AdBlue.

În urma acestor fapte, șoferul de camion român în vârstă de 36 de ani, a fost reținut și dus în fața unui procuror din Schaffhausen, unde a trebuit să facă un depozit de câteva mii de franci elvețieni.

Din aceeași categorie...

Back to top button