Știri

Șofer de camion român prins sub influența alcoolului și a drogurilor la volan în Germania

Un șofer de camion român aflat sub influența alcoolului și a drogurilor la volan a ignorat semnalele de oprire ale poliției din Saalfelder, Germania.

Sâmbătă, 2 martie 2019, la ora 6:45 dimineața, poliția din Saalfeld a fost informată de către un șofer aflat în spatele unui camion înmatriculat în România care circula pe B 281 în direcția Saalfeld, că șoferul acesta merge șerpuit pe drum.

Șofer de camion român prins sub influența alcoolului și a drogurilor la volan în Germania

Camionul a fost interceptat de o patrulă la Arnsgereuther Berg, însă, șoferul de camion român în vârstă de 43 de ani a ignorat semnalele de oprire și a continuat călătoria periculoasă către Rainweg, se arată în comunicatul poliției.

Abia după ce o mașină a poliției a reușit să-l depășească, blocându-i ulterior calea, călătoria periculoasă a camionagiului român a luat sfârșit.

În cadrul controlului care a urmat, ofițerii de poliție au constatat că șoferul de camion român se afla sub influența alcoolului și a drogurilor, aparatul etilotest înregistrând valoarea de 1.19 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce testul antidrog a ieșit pozitiv la opiacee.

Pentru a obține probe suplimentare, șoferul de camion român a fost condus la spital, unde i s-au prelevat probe de sânge care au demonstrat că acesta a condus sub influența alcoolului.

VEZI ȘI: Vom circula în camioane ale căror cabine vor fi mai lungi…

Procurorul de caz a stabilit o cauțiune pentru român de 1.600 de euro, reținerea permisului de conducere și cheii camionului.

Compania de transport care deținea camionul a trebuit să trimită un șofer de schimb care să conducă camionul până la destinație.

Din aceeași categorie...

Back to top button