Șofer de camion turc depistat cu tahograful manipulat în Elveția

Șofer de camion turc depistat cu tahograful manipulat în Elveția
Ghinion pentru un șofer de camion turc, care a fost depistat în cadrul unui control rutier efectuat de poliția elvețiană având tahograful manipulat.

Numărul mare de accidente care au avut loc pe fondul oboselii șoferilor de camion a scos poliția din St. Gallen pe autostrăzi. În urma acestor controale rutiere, mai mulți șoferi de camion au fost depistați cu tahograful manipulat.

Șofer de camion turc depistat cu tahograful manipulat în Elveția

De vineri până duminică, poliția din St.Gallen, Elveția, a derulat o amplă acțiune de control pentru a depista șoferii de camion care circulă cu tahograful manipulat, respectiv care nu respectă perioadele de condus și odihnă.

Acțiunea a fost derulată pe fondul creșterii abaterilor de acest gen și a numeroaselor accidente rutiere care au loc pe fondul oboselii șoferilor de camion.

Printre cei depistați că tahograful digital manipulat se numără și un șofer de camion turc în vârstă de 52 de ani, care a influențat datele de pe tahograf cu ajutorul unui magnet.

Acesta a fost oprit pentru control în zona St.Margrethen SG, iar la verificarea informațiilor referitoare la perioadele de condus și odihnă, respectiv a numărul de ore conduse au fost constatate anumite neconcordanțe.

VEZI ȘI: Șoferul unei comerciale ușoare a murit într-un accident pe A 61 din cauza lucrărilor

Din această cauza, polițiștii, împreună cu experții în verificarea tahografelor digitale, au demontat aparatul pentru o analiză mai amănunțită a datelor, dar fără să constate o manipulare a acestuia.

Polițiștii au extins căutările și asupra șoferului și au găsit un magnet ascuns în ciorap, cu ajutorul căruia a fost influențat tahograful.

Toate probele au fost înregistrate oficial, iar șoferul turc a fost predat procurorului local, care va deschide procesul la judecătoria din St.Gallen.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.